Alptekin CEVHERLİ
+++
2003 yılında kaybettiğimiz Türk Sanat Müziği’nin değerli sanatçısı Rahmetli Yusuf Nalkesen’in o meşhur şarkısında söylediği “Ayırlsak da beraberiz”in nakaratı haberleri izlerken birden dilime dolanıverdi…
 * * *
1989 sonrası dünyanın tek başına süper gücü olduğu iddiasını yüksek sesle söylemeye başlayan ABD, SSCB’nin yıkılmasıyla birlikte “Yeni Dünya Düzeni” adıyla at koştururken; sahneye yeni bir tiyatro oyunu konuluyordu.
1989 öncesinde ABD ve SSCB arasında sözüm ona devam eden “Soğuk Savaş” Sovyet Rusya’nın iflası ile tek kişilik oyun halinde ABD tarafından devam ettirilmeye çalışıldı.
Ne zaman ki, halk dilindeki argo tabirle Rusya’nın ‘biti kanlanınca’ oyun, yine esas oğlanla kötü adam arasında sahnelenmeye başlandı.
Güya bir yandan ABD, diğer yandan Rusya dünyayı paylaşmak için mücadele ediyormuş gibi görünürken aslında bir sömürü düzenini iki koldan yürüttüklerini; insanlık ve özellikle de Türk – İslâm dünyası üzerinde müthiş pazarlıklar döndüğünü görüyoruz.
Güya bu düşmanlar, konu Türkiye olunca nasıl da ortak çalıştıklarını bir anda gözler önüne serdiler…
Türkiye, Suriye’deki Sünni Müslümanlara sahip çıkmak saikiyle hareket ederken; bir yandan da AB’nin ve ABD’nin de desteği veya belki de tazyiki ile Şam hükümeti ile giderek düşman haline gelirken asıl oyunun güney sınırlarının PYD-PKK tarafından kuşatılması olduğunu görünce; müttefiki NATO ülkelerine PYD/PKK’ye verdikleri silahların yurdumuz içinde kullanılacağını görerek dur demişti. ABD ve AB ülkeleri bu durumda ayak sürümeye başlayınca bu kez devreye Rusya bodoslama bir şekilde alınarak PKK/PYD’nin Lazkiye’ye çıkışı önündeki en büyük engel olan ve sayıları 3 milyonu aşan Suriye Türklerine karşı açıkça soykırıma girişti. Diğer yandan ABD ile ‘kanka’ olan PYD/PKK, bir anda Rusya ile de ittifak içine girdiğini açıkladı.
Ama bu arada ABD ve AB tarafından da hâlâ desteklenmeye devam etti ve ediyor da…
Şimdi sorarım sizlere; dünyada hangi terör örgütüdür ki, aynı anda iki rakip büyük devlet tarafından aynı anda desteklensin?
Ayrıca biri ticari, diğer askeri yönden Türkiye’ye bağlı olan sözüm ona ‘süper’ olan bu ülkeler, ülkemizle olan bu ittifaklarına rağmen bir terör örgütünü aynı anda niye himaye etsinler?
Var mıdır dünyada örneği?
Demek ki yıkıcı her zaman yıkıcılığını yapıyor…
Sahnedeki oyuncu belki değişiyor ama oyun hep aynı…
 * * *
İşte böyle zamanlarda da insanın aklına Yusuf Nalkesen’in sanki ABD ve Rusya’nın aşkını anlatan o şarkısı geliveriyor…

Ne o bensiz edebilir
Ne temelli gidebilir
Ben de böyle bunu bilir

Sade gözden ırağız biz
Alev alev çerağız biz
Ayrılsak da beraberiz

Bazı gün gelir nâz eder
Hem küser, hem niyâz eder
Sanırsın sahiden gider

Sade gözden ırağız biz
Alev alev çerağız biz
Ayrılsak da beraberiz

Allah, milletimizi “el içinde düşmanımsın sen benim, tenhalarda sen benimsin ben senin” anlayışındaki bu çıfıtlardan azade buyursun…
Reklamlar