Balıkesir’de Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ’Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’ kortej yürüyüşü ile başlarken, 7 ülkeden gelen savaşçılar, atlarına binerek sokaklarda dolaştı.

Atlı Savaşçılar Balıkesir Sokaklarında,
Balıkesir’de Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’ kortej yürüyüşü ile başlarken, 7 ülkeden gelen savaşçılar, atlarına binerek sokaklarda dolaştı.Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’ başladı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın öncülüğünde oluşturulan korteje AK Parti milletvekili adayı Sema KIRCI da katıldı. Kortej yürüyüşü öncesi il protokolü, Karesi Bey Türbesi’nde dua etti. Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna, Bulgaristan’dan gelen okçu ve savaşçılar atlarına binerek vatandaşları selamladı. Aralarında bayanların da olduğu savaşçılara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesi üzerinden Karesi Belediyesi’ne atları ile gelen savaşçılar renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşların cep telefonları ile çekim yapmak için yarıştığı savaşçılar daha sonra sokaklardan ayrıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye binası önünde bir konuşma yaparak vatandaşları festivale davet etti. Başkan Yılmaz, “Bugün tüm protokolümüzle, vekil adaylarımızla beraber kortej yürüyüşü yaptık. Çeşitli ülkelerden Altın Ok ve Savaş Sanatları Yarışmamız için yarışmacılar geldi. Uluslararası Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları ile ilgili yarışmalarımız yarın ve ayın 25’inde gerçekleşecek. 26’sında da gösterilerimiz var. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Atlı okçuluk ve savaş sanatları ile ilgili uluslararası bu yarışmayı yapmamızın sebebi, aslımız, neslimiz ve bizim gerçek kültürümüz olan yörük, at, ok, yaydır. Peygamber Efendimizin 40 hadisi var en az yay ile ilgili. Ok yaydan çıktı diye atasözlerimiz var. Ancak çoğumuzun oku eline almışlığı yok. Türk yayının dünyada yeri var. Tozkoparan İskender gibi 830 metre ok attığı tarihsel belgelerle ispatlanmış tarihi bir okçumuz var. Kalkanları delen ok taktiklerimiz var. Bize yüzyıllar boyunca Avrupa’da kılıç sallatan geçmişimizde atalarımız var. Bu atalarımızın devamlılığını sağlamak, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak için uluslararası bu yarışmayı düzenlemekten gurur duyuyoruz” dedi.

Reklamlar