irakg1

Irak Türkleri ve Türk Dünyasının kültür değerlerinden Ata TERZİBAŞI (1924-2016)’nı anma toplantısı 10.06.2016 günü Ankara’da yapıldı.

Suriye Büyükelçisi Hişam el-ALEVİ, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya ÖRS, DÜNYADER Başkanı Osman BAŞ, AKVİL Vakfı Başkanı Metin GENÇ ve BULTÜRK Derneği Ankara Temsilcisi İsmail CİNGÖZ’ün de katılmış olduğu Ata TERZİBAŞI’nı anma toplantısına, Irak ve Suriye Türkmenleri ile birlikte Türk dünyasından birçok temsilci katılmıştır.

Irak Türkmeneli Kültür Merkezi’nin organizesi ile Türk Dil Kurumu Konferans Salonunda icra edilen anma toplantısı, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. KAÇALIN ve Irak Türkmeneli Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya tarafından birer açılış konuşması ile başlamıştır.

Anma töreninde; Prof. Dr. Suphi SAATÇİ, Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK, Prof. Dr. Gazanfer PAŞAYEV, Dr. Önder SAATÇİ ve Gazeteci-Yazar Necat KEVSER tarafından Ata TERZİBAŞI’nın Irak Türkleri ile Türk Dünyasına olan katkıları, eserleri ve çalışmaları hakkında sunumlar yapılmış, bazı eserleri de TRT Sanatçısı Ahmet TUZLU tarafından seslendirilmiştir.

irakg

Reklamlar