Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Kelebekler Vadisi Parkı, Aşkın Kanatları Müzesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı.

Aşkın Kanatları Müzesi Tamamlanıyor

Konya‘nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye‘nin ilk ve Avrupa‘nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Kelebekler Vadisi Parkı, Aşkın Kanatları Müzesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı.

Çelik konstrüksiyon ve cam giydirme cephe kaplama sisteminin tamamlandığı Aşkın Kanatları Müzesi’nde gezinti yolları, yapay dağ ve şelale tamamlanmak üzere. Dış peyzaj çalışmalarının başladığı bahçe kısmına şap atma işlemi tamamlandı, yalıtım işlemlerinin tamamlanmasının ardından tropikal bitkiler için özel karışım toprak ile doldurulacak. Ayrıca teflon membran gölgeliğin montajına da başlandı.

Türkiye‘de yapısı itibari ile tek olan Aşkın Kanatları Müzesi inşaatında her biri birbirinden farklı binlerce değişik ölçü ve açıdaki 630 ton çelik kullanılırken her biri farklı ölçülerde bin 500 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi uygulanıyor. Kelebeklerin yaşam alanlarının sağlanabilmesi için kullanılan malzemeler sayesinde sıcaklık 26 (±1) derece ve içerideki nem oranı ise yüzde 85 (±5) olarak korunabilecek. Ayrıca kelebeklerin yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının maximum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi de kullanılıyor.

BİR MİLYON KİŞİ ZİYARET EDECEK

7 bin 600 metrekare kullanım alanı bulunan Aşkın Kanatları Müzesi’nde; kelebeklerin doğal yaşamlarının gözlemlenebileceği tropikal kelebek bahçesinin yanı sıra, aynı anda ziyaretçilerin kelebeklerin koza oluşumlarını da izleyebilecekleri bölümler, tropikal bitki türlerinin yetiştirilebileceği üreme çiftliği, değişik böcek türleri ile ilgili görsel objelerin olduğu koza şeklinde dizayn edilmiş mekanlardan oluşan böcek müzesi, kelebeklerin yaşam döngüleri ile projeksiyonlu sunumlarının olacağı sinema salonu, müzeyi ve kelebekleri hatırlatan ürünlerin yer aldığı mağazalar, kafeteryalar yer alacak.

Farklı zamanlarda değişik türlerde olmak üzere toplam 40 kelebek türünün yer alacağı Kelebek Müzesi’nde ziyaretçiler, 10 bin kelebeğin uçuşunu gözlemleyebilecek. Ayrıca dünya üzerinde yer alan tüm kelebek türleri müze içerisinde sergilenecek. Botanik bahçede ise tropikal menşeli 54 bitki türü yer alacak. Yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Kelebekler Vadisi’nde bölgesel kelebek türleri de açık alanda uçurulacak.

Konya ve Selçuklu‘nun turizm potansiyeline katkı sağlayacak Kelebekler Vadisi Parkı Aşkın Kanatları Müzesi’nin tamamlanarak Mayıs ayı içerisinde açılması planlanıyor.

Reklamlar