Kırcaali Arda 1 küçükler futbol takımı, hiçbir maçı kaybetmeyerek il birincisi oldu. İl Birinciliği Şampiyonası’nın 16.aşamasında genç antrenör Yaşar Durmuşev’in öğrencileri 1:0 ile Krumovgrad Levski 2005 takımına galip geldiler. Birinci yarının yarısında takımın gol ustası Alican Halil maçta atılan tek golü gerçekleştirdi. arda-fkMaç sonrasında Arda 1 takımının kaptanı Üseyin Stefanov hakkıyla il kupasına sahip oldu. Kupa, Bulgaristan Futbol Federasyonu (BFS) Kırcaali İl Kurulu Başkanı Turgay Ali tarafından sunuldu. Küçükler Futbol İl Birinciliği Şampiyonası’nda takımına toplam 16 gol kazandıran Alican Halil gol ustası unvanına sahip oldu.

Böylece Kırcaali çocukları Cumhuriyet Kupası Şampiyonası’nın diğer daha yüksek aşamasına katılmaya hak kazandı. 20 Mayıs 2013 tarihinde Yaşar Durmuşev’in oyuncuları Stambolovo’da Haskovo İli’nin birincisine karşı oynayacak.

BFS Kırcaali İl Kurulu Başkanı Turgay Ali, “Bu kupa geçen futbol sezonunda gösterdiğiniz başarılar ve çabaların bir nevi tanınmasını işaret ediyor. Sizlere gelecekte de büyük başarılar dilerim” dedi. Sayın Ali, bu yılki Küçükler Futbol İl Birinciliği Şampiyonası’nın çok ilginç ve tartışmalı geçtiğini vurguladı.

Turgay Ali, “Arda 1 takımının oyuncuları futbol oynama hakkında iyi bir bilgi sahibi olmalarıyla ve iyi bir gelecek vaat eden çok teknik oyuncularıyla farklıydı” diye sözlerine ekledi.

Arda 1 takımının antrenörü Yaşar Durmuşev, şampiyonada takımın kendini temsil etmesinden çok memnun olduğunu kaydetti. O, “Çocuklar artık oyun tekniklerini benimsediler ve bunun sayesinde mükemmel sonuçlar elde ettik” diye sözlerine ekledi.

Kırcaali yetenekleri, Arda 1 Futbol Kulübü Başkanı Ramadan Yaşaraov’dan futbol pastası ve tişörtlerden ibaret özel hediye aldı.

 

Güner Şükrü – KH

Reklamlar