Nevada Üniversitesi tarafından yapılan 100 ülkeden toplam 450 000 kişiyi kapsayan anketlerden elde edilen verilere göre, Bulgaristan, en hoşgörüsüz Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden biri ve bir ülke ne kadar yoksulsa vatandaşları da farklı etnik köken veya dine sahip insanlara karşı o kadar hoşgörüsüzdür.

En hoşgörüsüz AB ülkeleri sıralamasında Bulgaristan’dan sonra gelen ülkeler Litvanya, Estonya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’dir. AB ülkeleri arasında en hoşgörülü olanları İsveç, İspanya, Fransa ve Danimarka’dır. Arjantin, esasen farklı ırklara ve dinlere (İslam hariç) karşı büyük hoşgörüsünden dolayı 100 ülke arasında birinci sırada yer aldı.

Sonuçlara göre, bir ülkenin GSYİH (gayrisafi yurt içi hasıla) miktarı ne kadar yüksek olursa, vatandaşları da o kadar hoşgörülüdür. Zengin ülkeler arasındaki Japonya istisna yapmaktadır. En yoksul, ama aynı zamanda en hoşgörüsüz olanlar Ermenistan, Yemen, Hindistan ve Bangladeş’tir, AB ülkeleri arasında ise Letonya, Estonya, Romanya ve Bulgaristan’dır. Göstergeler bakımından onlara benzerlik gösteren ülkeler Polonya, Hırvatistan ve Macaristan’dır.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar