Moskova’daki Kırım Köprüsü’nün karşısında açılan antika çarşısı Rusya’nın her noktasından antika tutkunlarını bir araya getiriyor. 19. Yüzyıldan örneklerin yer aldığı çarşıda el yazması eserler, ikonlar, halılar, tablolar ve 250 yılı geride bırakan aynalar.

Çarşıda, Rus imparatorluğu döneminden kalan birçok parçanın yanı sıra, yurtdışından gelen ya da Sovyet döneminin ilk yıllarından kalan örnekleri de bir arada görmek mümkün.

Rus halkının ilgi gösterdiği bölümde antikalar sergileniyor. Çoğunluğu Napolyon zamanından kalmış ve buraya hediye edilmiş eserler de var.

SERVET DEĞERİNDE PARÇALAR VAR

Moskova antika çarşısında antik halı ve saatlerin yanı sıra çarlık dönemine ait masalar da sergileniyor. Henüz gelişim aşamasında olmasına rağmen çarşı servet değerinde parçalar barındırıyor.

Çarşıda çoğunlukla III. Napolyon döneminden parçalar bulunduğunu kaydeden bir antika satıcısı, “İşlemeli mobilyalar, masalar, kızıl ahşap setler, vazolar. Büyük bir bölümü altın suyundan geçmiş eserler. İki yüzyıldan uzun bir zaman önceye ait aynalar bulunuyor.

Dükkânımızdaki hiç bir ürün taklit değil. Her biri tarihin izlerini taşıyor” diye konuştu.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki antika çarşısına her geçen gün eklenen eserlerle Rusların ilgisi de artıyor.

Reklamlar