‘Ulusal hedefler doğrultusundaki görüşler’ adlı konferansta söz alan Bulgar Bilimler Akademsi (BAN) Başkanı Akademisyen Stefan Vodeniçarov, BAN kurumu olarak ülkenin nereye gittiğine dair bir açıklama istediklerini kaydetti. ban-baskani-stefan-vodenicarov-2013Bu doğrultuda BAN kurumunun Bulgar toplumuna açılması yönünde karar aldıklarını ifade eden Vodeneiçarov, ülkenin 10 farklı şehrinde buluşma ağı açtıklarını, ayrıca Sofya’daki tüm üniversiteler ile de çok iyi diyaloglarının bulunduğunu belirtti.

Ülkenin hangi yönde ilerlemesi gerektiği konusunda bir tartışma platformu kurulması gerektiğini belirten Vodeniçarov, birkaç öncelik konusunun ele alınması gerektiğini, bunların ulusul manevi gelişmesi ile halkın refah seviyesinin yükseltilmesi ve hukuk devletinin güçlü olması için toplumsal anlaşmanın yapılması olduğunu açıkladı.

Sözkonusu önceliklerin tespit edileceğini ifade eden Vodeniçarov, daha sonra görüş alış verişinin başlayacağını ve bundan sonra iktidara gelecek olan siyasilerin ülkenin daha başarılı olması için ellerinde yol haritasının bulunacağını vurguladı.

 

Zaman BG

Reklamlar