Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT) konuşan Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAN) eski Başkanı Akademisyen Stefan Vodeniçarov, “15-20 yıl sonra demografi, sağlık, eğitim alanındaki mevcut toplumsal sorunların değiştiğini göreceğiz. Bu yüzden bir sonraki hükümetle değişmeyen ulusal programlara sahip olmalıyız” diye kaydetti.

Boyko Borisov’un başkanlığındaki birinci hükümette Eğitim Bakanı olan akademisyen Vodeniçarov, “BAN’da oluşturulan bir ekip, karşı karşıya olduğumuz tüm sosyal sorunların ele alınan “Bulgaristan’ın Sürdürülebilir Kalkınmasına Yönelik Ulusal Hedefler İçin Görüşler” başlığı altında görüşlerini dile getirdi” diye ifade etti.

Bilim adamı, “Bulgaristan’ın büyük sorunu yoksulluk ve biz fakiriz, çünkü hiçbir şey üretmiyoruz. Normal ekonomik hayatı yeniden canlandıralım” diye çağrıda bulundu.

Akdemisyen Vodeniçarov’un ifadesine göre gelirler artıyor, ama bu Avrupa’ya göre önemsiz düzeyde oluyor.

Akademisyen Vodeniçarov, “Hangi malların aranacağını bilmek iyi olur – gelecek elektrikli araçların ve ülkemizde elektrik motorları üretebiliriz. Bulgaristan’da gelecek için çinko ve kurşun piller üretebilen bilim adamları var” diye sözlerine ekledi.

28 Mart’ta Bakanlar Kurulu, 2015-2040 Dönemi İçin Bulgaristan’ın Demografik Gelişimine Dair Tahminler Raporu kabul etti. Papor, Parlamento’ya sunulacak. Tahminlere göre, Bulgaristan nüfusu 2040 yılına kadar yaklaşık yüzde 20 oranında azalacak.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar