AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın, 33 ülkeden 63 katılımcıyla düzenlediği “Yerel Seçim Tecrübe Paylaşımı Programı”nın açılış toplantısı, Sefaköy‘deki Radisson Blu Otel’de yapıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, demokrasilerde her seçimin aslında bir festival olduğunu söyledi.

Macit, her seçimin demokrasi bayramı olduğunu dile getirerek, “Demokrasilerde iktidarlar sandıkla gelirler ve ancak sandıkla giderler. Biz de yıllardır bunu savunuyoruz” dedi.

Türkiye‘nin artık eski soğuk savaş paradigmasında olmadığını vurgulayan Macit, şöyle devam etti:

“Artık duvarların ortadan kalktığı, insanların etkileşim halinde olduğu bir ülkeden ve dünyadan bahsediyoruz. O yüzden bugün 30’dan fazla ülkeden genç arkadaşım buraya geldi. Bu arkadaşlar, bizimle beraber Türkiye’nin farklı yerlerinde bizim seçim kampanyamızı takip edecekler ve 30 Mart akşamı da bizim bu zaferimizi kutlamada pay sahibi olacaklar.”

 AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan da demokrasilerin bedel istediğini, bu bedeli demokrasi iddiasında olan her ülkenin ödediğini dile getirdi.

Turan, “Türkiye’de de demokrasi adına çok ciddi iddiaların olduğu bir döneme ve seçime giriyoruz. Bu tarihi ana tanıklık yapmak bir keyiftir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dünyanın değişik toplumlarında demokrasi kavgalarının çeşitli şekillerde mesafe katettiğini kaydeden Turan, şöyle devam etti:

“Ama Türkiye çok daha az bedelle, önemli sonuçlar elde etme imkanı bulmuştur. Bu yüzden buna kim vesile olmuşsa, katkı sağlamışsa, tarih bunu çok anlamlı olarak yazacaktır. Derdimiz, sınırları aşan şu masa etrafında doğudan, batıdan her kim varsa, aynı yöne bakan, aynı iddiayı taşıyan, daha onurlu bir insan topluluğu oluşturulmasına vesile olacak işler yapmaktır.”

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu da parti olarak çok önemli bir süreçten geçtiklerine dikkati çekerek, “Bizimle beraber 30 Mart’ta gerçekleştireceğimiz yerel seçimlerdeki çalışmalarımızı izlemek, takip etmek üzere davetimizi kırmadınız ve Türkiye‘ye geldiniz. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

33 ülkeden 63 katılımcı

Ak Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Seçim Tecrübe Paylaşımı Programı”na; Bosna Hersek, Finlandiya, Karadağ, Arnavutluk, İngiltere, Sırbistan, Kosova, Filistin, Makedonya, Libya ,Nijer, Moritanya, Azerbaycan, Mısır, Irak, Yemen, Tunus, Malezya, Komor Adaları, Umman, Bulgaristan, Afganistan, İtalya, İspanya, Moldova, Sudan, Romanya, Fas, Cezayir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Katar ve Maldivler’de faaliyet gösteren siyasi partilerin gençlik kolları temsilcileri katılıyor.

Programa iştirak eden 33 ülkeden 63 katılımcıya Gaziantep, Konya, Kayseri, İzmir, Bursa, Adana, Samsun ve Antalya‘daki seçim çalışmalarına iştirak ederek, tecrübelerini paylaşma imkanı verilecek.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları üyelerinin de eşlik edeceği misafirler, gittikleri illerde ev ziyaretleri, belediye başkan adayı ve milletvekilleriyle seçim çalışmalarının yanı sıra valilik, Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretleri, kültürel geziler ve komşu illerin ziyareti gibi birçok programa katılacak

Reklamlar