Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis’in ülkeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, ülkenin Euro Bölgesi’ne üyeliği için karşılaşılan engellerin farkında olduklarını ve bu engellerin enflasyon ve onaylanmamış yasalar olduğunu belirtti. Radev, Bulgaristan Parlamentosu’nun gerekli yasal düzenlemeleri kabul etmesini beklediğini söyledi.

Radev ayrıca, geçici hükümetin enflasyonu kontrol etmek konusundaki başarısına da işaret ederek, Bulgaristan’ın Avrupa Birliği’nde doğal gaz ve akaryakıt fiyatları açısından en düşük ülkelerden biri olduğunu ve arz istikrarının garanti altında olduğunu vurguladı.

Dombrovskis ise, Bulgar halkının Euro Bölgesi’ne üyeliğinin faydaları ve bu faydaların farkındalığını artırmak için bir kampanyaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dombrovskis’in Bulgaristan ziyareti sırasında Başbakan Gılıb Donev de bir açıklama yaptı. Donev, hükümetin enflasyonu kontrol altına almak için aldığı önlemlerin işe yaradığına dair güvence vererek, Ekim ayından bu yana ülkedeki enflasyon endekslerinde sürekli düşüş yaşandığını belirtti.

Bulgaristan, AB’ye katılımının ardından Euro Bölgesi’ne üyeliğe aday olmuştu. Ancak, ülkenin ekonomik ve yasal reformları tamamlaması gerekiyor ve enflasyonun düşürülmesi bu reformların bir parçası. Euro Bölgesi üyeliği, ülke ekonomisine ciddi bir ivme kazandırabilir ancak buna ulaşmak için daha fazla çalışma gerekiyor.

BG Haber

Reklamlar