Kırcaali Arda 1924 Profesyonel Futbol Spor Kulübü takımının gol ustası ve Arda takımının, 95 yıllık tarihinde ilk kez Birinci Lig’e katılma hakkı kazandıran gole imza atan Ahmet Osman, bugün Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı ile onurlandırıldı. Buna ilişkin teklif, bugünkü Meclis toplantısına katılan tüm 35 Meclis üyesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, teklifin gerekçelerini şöyle açıkladı: “29 Mayıs 2019 tarihinde Sofya Septemvri takımına karşı oynadığı baraj maçında Ahmet Osman’ın attığı gol sayesinde Arda takımı, 95 yıllık tarihinde ilk kez Birinci Lig’e katılma hakkı kazandı. 111.dakikada skoru belirleyen gole imza atan yedek oyuncu Ahmet Osman, şehrimizin ve Stamen Belçev’in antrenörlüğünü yaptığı futbol takımının kahramanı oldu. Şimdiye kadar oynanan bütün maçlarda iyi bir performans gösteren futbolcu, sahada rakibine karşı mücadele veriyor ve sık sık ismini söyleyerek nara atan hayranlarını sevindiriyor. Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanına aday gösterdiğimiz futbolcu, Kırcaali ilçesi ve bölgede spora büyük hizmetler veren ve sporun gelişmesine katkıda bulunan kendini kanıtlamış bir şahsiyettir”.

Ahmet Osman’ın Kırcaali Fahri Vatandaşı ilan edilmesi, salondakiler tarafından bol alkışlarla karşılandı. Yeni Kırcaali Fahri Vatandaşı’nı Belediye Meclisi kürsüsünden ilk tebrik eden Kırcaali Valisi Nikola Çanev oldu.

Çanev,”Ahmet Osman’ın Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanını tebrik eden ilk kişilerden biri olarak büyük bir şeref duymaktayım. Büyük bir şeref duymaktayım, çünkü şehirde Üreticiler Pazarı’nın bulunduğu bölgede doğup büyüyen bir kişi olarak bu semtte oturan ilk Fahri Vatandaşı tebrik etmekten memnunum. Ahmet Osman’ın futbolcu olarak özellikleri ve kişisel nitelikleri biliniyor, fakat onun için en büyük şeref, en büyük başarı, 111.dakikada skoru belirleyen golü atması değil, Kırcaalileri sevindirmesi, takımın Filibe kentinde Lokomotiv Stadı’ndaki yüzlerce taraftarı ve ekran karşısındaki binlerce taraftarını sevindirmesi oldu. Bu, birkaç dakikalığına tüm problemlerimizi ve dertlerimizi unutturan ve hepimizin sevdiği Arda takımının Birinci Lig’e yükselmesinden dolayı gurur duymamızı sağlayan bir sevinçti” dedi.

Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı verilen 38.kişi olan Ahmet Osman teşekkür konuşması yaptı.

Futbolcu, şunları ifade etti: “Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanını almaktan dolayı şeref duymaktayım. Cani gönülden teşekkür ederim. Beni ve Arda takımını desteklemeniz sayesinde Kırcaali’nin hayali gerçek oldu. Arda takımının daha büyük başarılara imza atması için elimden geleni esirgemeyeceğime dair söz veriyorum”.

Eğer bir hatırlatma yapacak olursak, Ahmet Osman’a Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı verilmesine dair teklif, bugünkü toplantıda hazır bulunan Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü Başkanı Petır Peşev tarafından sunuldu. Teklif, Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Vali Nikola Çanev ve Kırcaali Belediye Meclisi tarafından desteklendi.

Ahmet Osman’a Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı verilmesi teklifi, Belediye Meclis Eğitim, Kültür, Din ve Uluslararası İşbirliği Daimi Komisyonu toplantısında ele alındı. Komisyon teklifi Belediye Meclis Başkanlığı Konseyine sundu. Belediye Meclis Başkanlığı Konseyi, oybirliği ile teklifin bugünkü Belediye Meclisi toplantısında oylamaya sunulmasına karar verdi. Böylece Ahmet Osman, 38. Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı sahibi oldu. Ahmet Osman, bu unvanla onurlandırılan ilk futbolcudur.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar