NERİMAN ERALP Neriman ERALP

Konu: Her işte oyun kurucu olmalıyız.                                 

 

Kaderime küstüm

Acımadı yine

 

Kaderime …

Kapkara gece

 

Nerelere gittin

Aiığım gel yine

***

Saçımdaki çiçekler

Gözümde yeşiller

Elimde çilekler

Biri bana gülerdi

****

İstanbul renklenmiş, canlanmış, şıkır şıkır olmuş. Bu defa 20 yıl lanetlenen Çalga müziği   “Kamanite Padat’ taççını  “Acımadı Yine” kırmasına takmış ve İstanbul sokaklarına dökülmüş. 26 yıldan beri yeni bir şeyler çıkıyor gibi oluyordu. Kulağa gelen kalbe inmiyor. Gönül coşmuyordu. Bu defa “Kolektif İstanbul” topluluğu dereyi geçmiş ve İstanbul’u fethetmiş gibi…

Yaratıcı olmak, her adımda inisiyatifi (önceliği) elde tutmayı gerektiriyor. Satrançta olduğu gibi! Oyun kurmayan, oyun kazanamaz. Bunu yapabilmek için bir defa oyun kurallarını iyi bilmeliyiz. İkincisi matta götüren yolu… Tüm taşlarla birlikte ve onları yöneterek yürümek…ustalık buradadır.

Dünyada her gün sayısız oyun kuruluyor, yine o kadar da oyun bozuluyor.

Bugün sizin için oyun kurma ustalığına adanmış ince bir öykü seçtim.

 

Karının Hiddeti

60 yıl birlikte yaşamış bir çift. Kadının yatak odasında sakladığı ayakkabı kutusu hesaba katılmazsa, aralarında gizli kapaklı yokmuş. Daha yıllar önce bu kutuyla ilgili kadın kocasından hiçbir şey sormamasını rica etmiş.

Beraber yaşadıkları yıllarda erkek eşine kotuyla ilgili hiç bir şey sormasa da, olacak ya, günlerden bir gün, karısı hasta yatağına düşmüş ve iyileşmesi için sanki şans yokmuş.

Eşi bu kuruyla ilgili sırrı öteki dünyaya götürmesin diye kutuyu eline alan erkek, hasta yatağına usulca yaklaşmış. Ona bakan karısına, artık bu kutuyu açma ve sırrı paylaşma zamanı gelmedi mi, demek istemiş ve kapağı açtığında kutunun içinde 2 adet örülmüş kukla ve 95 bin dolar bulmuş. Hemen “Vay bu da ne!” diye sormuş.

—Evlendiğimiz zaman, anneannem bana, mutlu evliliğin sırrı hiçbir zaman hiçbir şey çalmamakta gizlidir, demişti. Bana, eşine hiddetlendiğin zaman bir kukla ör ve bu kutunun içine at öğüdünde bulunmuştu.

Yaşlı adamın ağzı açık kalmış, ağlayacak gibi olmuş. Kutunun içinde yalnız 2 kukla varmış. Demek, o kadar uzun zaman beraber yaşamış olsalar da, kadın ona yalnız 2 defa hiddetlenmişti. Kutuyu elinde tutan erkek kendini çok mutlu hissetmiş.

Hemen müdahale ederek.

  • Kuklaları anladım da, paraları nasıl biriktirdin?
  • Ördüğüm kuklaları sattım ve paralarını kutuda sakladım.

 

İşte bu yaşlı bayan, anneannesinin öğüdüne uyarak kurduğu hayat oyununu ömür boyu uygulamış ve sonunda hayata gözlerini çok mutlu ve zengin yummuş. Eşini de mutlu etmiş.

Biz hayatın her dalında devamlı oyun kurmalıyız. Türkiye’de, Bulgaristan’da nerede olursak olalım, evde sokakta ve işte her an yalnız biz değil, çocuklarımız da oyun kurmalıdır. Onları buna öğretmeliyiz.

Uyanık davranıp, aklımızı çalıştırmazsak eziliriz.

Türkiye Başkanımız Sayın Erdoğan’ın çağrısına uyarak sokak ve meydanlara dolmamız, PKK, FETÖ ve “paralelci” teröristlerin oyununu bozdu. Kazanan biz Türk Milleti olduk. Hayatın her dalında başarılı olma şansı her an bizimdir, kullanmasını bilmeliyiz. İşallah bu fırsatı çok amma çok iyi kullanırız.

Saygılarımızla,

Reklamlar