Kerchove, iki günlük Bulgaristan ziyareti çerçevesinde Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı Başkanı Pisançev ve İçişleri Bakanı Vuçkov ile görüştü?

Avrupa Birliği’nin (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, iki günlük Bulgaristan ziyareti çerçevesinde Devlet Güvenlik Ulusal Ajansı (DANS) Başkanı Vladimir Pisançev ve İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov ile görüştü.Gilles de Kerchove ve DANS Başkanı Vladimir Pisançev arasındaki görüşmede, Bulgaristan üzerinden çeşitli çatışma bölgelerine giden “yabancı savaşçılar” konusunun ele alındığı bildirildi.

DANS’tan yapılan açıklamada, Bulgar tarafının bu konuda bilgi sunduğu belirtilirken, uluslararası terörizım riskleri ve tehditleri karşısında alınabilecek tedbirlerin de ele alındığı kaydedildi.

DANS’ın yapısı ve yetkileri hakkında bilgi alan Gilles de Kerchove, DANS’a bağlı çalışan Ulusal Kontrterör Merkezi’ni (NKTC) ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov ile de görüşen Gilles de Kerchove, Bulgaristan-Türkiye sınırındaki son durum ve AB’nin dış sınırlarını koruma standartları çerçevesinde burada alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verildi.

Görüşmede, AB’nin dış sınırlarında güvenliği üst seviyede tutma çabaları doğrultusunda diğer AB üyesi ülkelerden ve Avrupa Komisyonu’ndan ek yardım alması için Bulgaristan’ın teşvik edildiği vurgulandı

Reklamlar