Bu yıl 7.kez verilen 2019 Yılı Çok Kültürlü Kişi Ödülleri gazeteci Nihal Özergan ve Kırcaali Petko Raçov Slaveykol Lisesi Müdürü Milko Bagdasarov’a sunuldu. Bir heykelcik ve takdir belgesinden ibaret olan bu ödül, KRIG Sanat Hareketi tarafından çok kültürlülük, kültürlerarası diyalog ve dil çeşitliliğinin gelişimine katkıdan dolayı her yıl dünyanın neresinde yasarsa yaşasın aslen Kırcaalili olan kişilere veriliyor.

KRIG Sanat Hareketi Başkanı Radost Nikolaeva, dün akşam KRIG Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenin başında yaptığı konuşmada, ”Bundan önceki ödülün sahipleri Bulgaristan, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etmektedirler, 7 sayısı ise kültürel gelenekler ve dünyadaki inançlardaki sembolizminden dolayı seçilmiştir. 7 sayısı, Hristiyanlık, İslam, Yahudilik ve tüm ulusların folklorunda önemli bir rol oynar. Rodop Dağları’nın efsanevi şarkıcısı Orpheus’un lirinin telleri 7, Yahudiliğe göre dünya 7 günde yaratılmıştır, İslam inancına göre gökler 7 tabakadır ve kainat 7 aşamada yaratılmıştır” diye anımsattı.

KRIG Sanat Galerisi’nde şimdiye kadarki yedi ödül töreninden fotoğraflar sergilendi. 2019 Yılı Çok Kültürlü Kişi Ödülü’nün sahipleri de açıklandı. 2019 Yılı Çok Kültürlü Kişi Ödülleri’nin sahipleri gazeteci Nihal Özergan ve “Şampiyonlar Okulu” olarak bilinen Doğu Rodoplar bölgesinde en büyük okul olan Kırcaali Petko Raçov Slaveykol Lisesi Müdürü Milko Bagdasarov oldular. Bagdasarov, sadece Kırcaali’de değil, ülkede de en çok sayıda diploma ve ihtisas sahibidir. Ödüller, KIrcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova tarafından takdim edildi. Tihomirova, 2019 Yılı Çok Kültürlü Kişi Ödülleri’nin sahiplerini Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis adına tebrik etti.

Nihal Özergan’a bu ödül, Bulgaristan ve Türkiye’den yazılı ve görsel basın kuruşuşları, sivil izleyiciler ve kültürel organizasyonlar arasında aktif bir köprü olma rolünü, modern çağda yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı politikaların yanı sıra yıllardır gazeteci, haberci, film ve belgesel yapımcısı ve araştırmacı olarak yayınlarıyla yarattığı Kırcaali’nin bir hoşgörü şehri olarak basındaki imajına katkısından dolayı verildi.

Milko Bagdasarov, eşit fırsatlar için ve bazı durumlarda etnik köken, dine veya diğer herhangi bir farklılığa dayanan nefret diliyle dayatılan kısıtlamalara karşı mücadelelerinde nesiller arasında köprüye dönüşerek, geleceğe giden gerçek yolları yapmak için modern dünyayı geleceğin gözleriyle gören gerçek bir Avrupa Birliği vatandaşı olan bir politikacı ve lider, pedagog ve yenilikçi olarak bu ödüle layık görüldü.

Nihal Özergan, Kırcaali Gazeteciler Cemiyeti tarafından tebrik mesajı aldı. Kendisini tebrik etmeye gelen öğrencilerini ve meslektaşlarına sıra dışı bir şekilde karşılık veren Bagdasarov, gitar gösterisi yaptı ve herkesi duygulandırdı.

Nihal Özergan, Kırcaali’nin Balkanlar açısından önemine dikkat çekti. Gazeteci,” Kendimi iki vatanı olan biri olarak görüyorum, ancak kozmopolit biriyim. Bu iki vatanımın her birinin kalbimde ayrı bir yeri var” diye ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar