Varna şehrinde Ekonomi Üniversitesine bağlı Turizm Koleji’nin yenilenen binasının açılışında konuşan Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev,”Önümüzdeki yıllarda turizm mesleği eğitimine yönelik bölümlere öğrenci kabulü, ağırlıklı olarak Varna, Burgaz ve Sofya’daki kolejlerde yoğunlaşacak” diye kaydetti. Bakan, turizm sektörünün üniversite mezunu uzmanlardan çok, meslek lisesi mezunu olan kalifiye uzmanlara ihtiyaç duyduğunu ekledi.

Bakan, yarın büyük olasılıkla Bakanlar Kurulu’nun 1-7. sınıflar için ders kitaplarının ve yardımcı ders kitaplarının ücretsiz kullanımına ilişkin kararnamede yapılacak değişiklikleri onaylayacağını da sözlerine ekledi. Vılçev, “Bu, aynı içeriğe sahip ders kitabının elektronik bir versiyonudur. Bu oylama ders kitaplarının elektronik versiyonlarının pratik olarak uygulanması fikrinin gerçekleştirilmesine imkan verecek ve bir ay içinde yayınevlerinin büyük bir bölümü bu tür versiyonları sağlayacak. Bunu daha önce yapmak da mümkündür” diye ekledi.

Bakan, okulların tek vardiyalı eğitim rejimine geçmesinin önünde en büyük engellerin büyük belediye merkezlerinde bulunduğunu belirtti. Durumun Sofya ve Varna’da en kötü olduğunu kaydeden Vılçev, büyük şehirlerin, çocukların tek vardiyalı eğitim rejimine geçme gerekliliğini kaç zamanda yerine getireceklerine dair bireysel planlar hazırlayacağını izah etti.

Vılçev, okul finansman modelinin, daha küçük ve büyük şehirlerden uzak okullarda daha iyi çalışma koşulları yaratmak amacıyla ek standartlar getirerek değiştirildiğini hatırlattı.

Vılçev, “Ayrıca sayıları yaklaşık 900 olan savunmasız çocuklara ait grupların yoğun olduğu eğitim kurumlarına ek finansman sağlanacaktır” diye ekledi.

Bakan bugün Varna şehrinde Ekonomi Üniversitesine bağlı Turizm Koleji’nin yenilen binasının açılış törenin konuğu oldu. Bu kolej, yılda 700 öğrenciye eğitim veriyor. 55 yıllık geçmişe sahip olan kolej, örgün eğitim programları doğrultusunda 10 000’e yakın uzman ve açık eğitim programları doğrultusunda 35 000 uzman yetiştirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar