Избори 2 Октомври 2022

Когато става въпрос за изборите в Република България първото което идва на ум на Българските граждани в Турция които имат право да гласуват е че техният вот е без стойност.
В това са убедени избирателите защото не веднъж на избори в продължение на години се повтаря един и същ театър.

На Политическите Партии (ПП) в България им липсва смелост
Липсата на смелост и кураж на ПП в България оставя вота на избирателите в Турция на монопола на една единствена партия.
В продължение на 20 години не се е намери втора или трета партия която открито да е кандидатка за тези гласове в Турция.
Но затова трябва да направи едно да има куража да отвори офис в Турция.
За съжаление ПП Герб много искаше но не можа да отвори офис в Турция в последния момент една черна котка им мина… или пред Цветанов.

И така ПП Герб макар имаше голям мерак за офис но за жалост даже и на нея не и стигна смелостта да отвори офиси в Турция.

В България се молят да гласуват но половината отиват на избори, а в Турция обратното избирателните секции са пълни с хора дори има опашки.

От ПП в България нормално е само БСП да няма смелоста да отвори офис в Турция като се има в предвид че тя е продължение на БКП.
Надяваме се сред новосъздадените политическите партии след 2020 година да имат смелостта да направят тази първа крачка.

От години насам Българските избиратели гласуват при много трудни обстоятелства.
В Турция изборните секции са малко на брой и затова принуждава избирателя да пътува от различни райони до избирателната секция.
След като стигне до секцията какво да види дълга опашка като за банани от комунистическо време.
Новото поколение може да не разбере искаме да кажем че пред секциите има голяма опашка. Изборите в месец Април в цяла Турция имаше 17 хиляди и кусур приблизително 18 хилади гласа. Но след включването на БУЛТЮРК на изборите в Декември броя нарасна на 93 хиляди гласа. Някои ДПС ари викат че не сме увеличили ние. Тогава да видим изборите в октомври колко ще са тогава ще се види. Ние до сега не мислим да участваме на изборите в октомври. Когато не се иска твоя глас значи няма за какво да гласуваш. Мисля поне веднъж никой да не отиде на избори за да се научат политиците че силата е в хората които ne ги виждате.

Примерно от последните избори от секцията в Байрампаша 14 ноември 2021 година.
Най голямата опашка беше тук в Байрампаша.

Дълга опашка дълго чакане за гласуване. Чакането продължава търпението на избирателя се изчерпва.
По малко търпеливите като видят дългата опашка се връщат още от входа на училищния двор който постига до кафе БЕСТ която се намира секцията.
По търпеливите след 2-3 часа чакане и тяхното търпение се изчерпва и се връщат назад.
Най търпеливите според мен които заслужават нобелова награда след 5 часа чакане в опашка успяват да подадат своя глас. Това беше рекорд за тези 33 години, виждате тези хора на изборите стои 5 часа на опашка за да гласува за кого и те не знаят. Само да изпълни дълга си че е гражданин на България.
Но как ги посрещат в България тези.
След изборите няма никой.
Избирателя който след 5 часа чакане успява да осъществи гражданския си дълг и да гласува в България какво го очаква.

Проблеми Проблеми и пак Проблеми
Опашки, опашки и пак опашки като например
Опашките почват от Капитан Андреево
Опашки за смяна на лични карти и паспорти
Опашки за свидетелство
Опашка пред пенсионен отдел
И прочиеь и прочие
Проблеми и опашки за избирателите които са гласували за партиите но тук политическа партия няма. Остави посрещането дори на партийните бюра няма никой.
Дори няма никой за съвет да попиташ нещо.
И ето Избирателя кандидат за нобелова награда
След всичко това Избирателя разбира стойността на своя вот и дълбоко мисли дали ще се кандидатира за нобеловата награда която от 20 години неможа да я вземе.
Последно време избирателя почна да мисли
Дали си заслужава да се гласува на изборите…
Пак да се кандидатира за вот която няма стойност.
Този път май ще е много трудно.

Няма партия която да мислят дори за България каму ли за хората…
Всичко трябва да се почне отново защото тези партии са останки от Комунистическо време. Преди поне работеха за комунизма но сега вече работят само за партийните лидери и за себе си друго нищо не ги интересува.

Затова чистка голяма чистка но първо трябва да се покаже че силата е в гласовете. На тези избори никой не трябва да отива на избори за да започне голямата чистка. Партиите да разберат че без хора партиите са нищо.

 

Reklamlar