Kırcaali Merkez Cami’de mukaddes topraklara Mekke ve Medine’ye 14 hacı adayını uğurlama töreni düzenlendi. Camide Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Krumovgrad (Koşukavak) Bölge Müftüsü Nasuf Nasuf ve Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi’nin okudukları Kur’an-i Kerim’den ayetler, telbiye, selavatların ardından uğurlama duası yapıldı. kircaaliden-10-haci-adayi

Cami çıkışı çekilen toplu resimden sonra hacı adayları tek tek ilk başta müftülerden, yakınları ve tüm cemaatten helallik isteyerek tekbir ve telbiye eşliğinde uğurlandılar.

Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Kırcaali Haber için Bulgaristan genelinden 200 kişinin hacılığa gittiğini bildirdi. Kırcaali bölgesinden Bulgaristan’dan toplam 20 kişinin bugün uğurlandığını belirtti. Kırcaali’den hareket eden 14 hacı adayına, daha Haskovo’dan 3, Plovdiv’den (Filibe) 2, Stara Zagora’dan (Eski Zağra) da daha 1 kişinin katılacağı anlaşıldı.

Bu hacı adaylarının Kırcaali, Krumovgrad, Haskovo, Stara Zagora ve Plovdiv bölgelerinden oldukları açıklandı. Fakat Türkiye’de İstanbul, Bursa gibi şehirlerde oturan çifte vatandaşlarından da epey hacı adayları olduğunu vurguladı. Müftü, çifte vatandaşlar dahil olmak üzere 160 civarında hacı adayının, yani yüzde 80’inin Kırcaali bölgesinden olduğunu paylaştı.

Hacı adaylarının Sofya Banya Başı Camisi’ne toplanacakları, daha sonra bu akşam Sofya’dan uçakla İstanbul’a, oradan da yarın sabah yine hava yoluyla Cidde’ye hareket edecekleri belli oldu.

Bu yıl Bulgaristan’dan hacca gitmek 2900 avroya mal oldu. Kutsal topraklarda 22 gün Mekke’de, 8 gün Medine’de olmak üzere toplam 30 gün kalınacak. 1 Kasım 2013 tarihinde hacıların tekrar ülkesine dönmeleri bekleniyor.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar