Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, yoğun yağışlardan dolayı ülkenin Kuzeydoğu bölgesindeki yedi il için turuncu alarm ilanı verildi. yagmurSözkonusu alarm Ruse, Tırgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Varna ve Dobriç illeri için geçerli olacak. Varna ve Dobriç illerindeki yağışlarının şiddetli rüzgar eşliğinde geçeceği uyarısı yapıldı.

Sözkonusu iki ilde rüzgarın Kuzeydoğu yönünden eseceği, öğleden sonra yön değiştirerek Kuzey batı tarafından esmeye başlayacağı vurgulandı. Turuncu alarmın verildiği illerde metrekare başına düşmesi beklenen yağışların yaklaşık 50 litre olabileceği tahminleri yapıldı.

Yoğun yaışlardan dolayı ayrıca Kuzey, Merkez ve Güney Doğu Bulgaristan’daki dokuz il için sarı alarm verildi. Buna göre, Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Loveç, Gabrovo, Veliko Tırnovo, Sliven ve Burgas illerinde sarı alarm hakim olacak. Bu illerde beklenilen yağışların ise 24 saat içinde 20 ila 30 litre olabileceği tahmin ediliyor. Ülkenin diğer illerinde ise yeşil kod ilan edildi.

 

Zaman BG

Reklamlar