Momçilgrad’ın (Mestanlı) Zvezdel (Gök Viran) köyündeki Ştastlivo Detstvo Anaokulu Çocuklara Hoşgörüyü Öğretmek İçin Fırsat projesini kazandı. Proje, Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Etnik azınlıklardan çocukların kültürel kimliğini geliştirilmesi amaçlanıyor. zvezdel-koyu-mestanli-kircaali
Proje esnasında 4 ile 7 yaş arasındaki 41 minik farklı etnik toplulukların gelenek ve görenekleriyle tanışacak. Ayrıca projeye velilerle öğretmenler de dahil edilecek. Onların çok kültürlü ortamda çalışma becerilerini geliştirmeleri hedefler arasında.

Projenin giriş konferansı bugün Zvezdel Aleko Konstantinov Toplum Merkezi’nin salonunda yapıldı. Konferansta Momçilgrad Belediye Başkan Yardımcısı Erol Mehmet, belediye çalışanları, çocuk, veli ve öğretmenler yer aldılar.

Proje sayesinde Bulgar, Türk ve Roman asıllı çocukların katılımıyla çocuk kulüpleri kurulacak. Ortak yapılacak çalışmalarla çocuklar etnik azınlıkların gelenek ve görenekleriyle tanışıp karşısındakine olan önyargılarını aşarak tutum modelleri benimseyecek. Minikler, köy ve ulusal kutlama etkinliklerine katılacak. Müze, dini ibadet yerleri ve tarihi kültürel anıtları ziyaret edip tarihçi ile din adamlarıyla görüşecekler. Velilerin kuracağı bir kulüp ise çocuklara farklı dinlerin doğumu ve geleneksel bayramların kutlanmasıyla ilgili en ilginç şeyler hakkında bilgi verecek.

Projenin süresi 8 ay. Proje için Etnik Azınlıklardan Olan Çocuk ve Öğrencilerin Eğitim Entegrasyonu Merkezi tarafından 9 000 leva miktarında finansman sağlanmıştır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar