Bulgaristan Kamu Denetçisi Maya Manolova, yurt dışındaki Bulgaristan vatandaşlarıyla bir araya geldi. Görüşmede ele alınan ana konu, yurt dışındaki vatandaşların seçim haklarının yanı sıra Brexit’ten sonra Birleşik Krallık’ta olanların medeni hukuk haklarının tam olarak korunması oldu.

Toplantının sebebi, seçimleri yurtdışında organize etmekle görevlendirilen 150’den fazla kişinin imzaladığı toplu dilekçedir.

Kamu Denetçisi,” Vatandaşların seçim ve siyasi haklarına müdahale edilmiştir” dedi.

Temel talepler, vatandaşların seçim sürecine dahil edilmesinin en etkili yolu olarak kolay bir şekilde uzaktan elektronik oylamanın uygulanmasına başlanmasının yanı sıra uzaktan elektronik oylamanın uygulanması için net bir takvim oluşturulmasıdır.

Biyometrik kimlik doğrulama araçlarının, kolay, erişilebilir ve ucuz olması gerektiği belirtildi.

Vatandaşlar, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasından sonra oy kullanma konusunda daha fazla bilgi verilmesini talep ettiler.

Yurttaşlarımız, Birleşik Krallık’ın statüsünün belli olmamasından dolayı gelecekteki seçimlerde oy kullanma fırsatından mahrum bırakılarak onların daha önce edindikleri haklardan yoksun bırakılacağından endişe duymaktadırlar.

Görüntülü görüşmeye katılan Zürih’te ikamet eden Dimitır İvanov isimli bir vatandaş, elektronik seçim uygulamasının ilk önce yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik test edilmesi gerektiğini düşünüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar