Şumen ili Kaolinovo Belediyesi Naum köyünden Yüksel Ramisov, Bulgaristan Radyosunun sadık bir dinleyicisi. İki yıldır art arda Yüksel ve eşi Fethiye, İsveç’e mevsimlik işçi olarak çalışmaya gidiyor. Eşi çilek tarlalarında çalırşırken Yüksel ise dediği gibi “salatka”, aysberg salata topluyor.

Genelde Mayıs ortasında başlayan İsveç’teki mevsimlik işçi sezonu, bu yıl Covid-19 nedeniyle daha geç bir tarihe, Haziran’a kalmış. bundan bir-iki gün önce yurda dönen Yüksek, ayağının tozuyla Bulgaristan Radyosuna konuştu, yaşadıklarını anlattı.

“Bir-iki ay hadi diyelim, ama artık ikinci aydan sonra çocuklarımız, anne-babamı, köyümü, arkadaşlarımı, toprağımı, Bulgaristan’ı çok özledim. Çocuklar ise hep burnumda koktu” diyerek Polonyalı ve Litvanyalılarla beraber çalıştıklarını, hatta Lehçe’yi biraz öğrendiğini de belirtmeden geçemedi Yüksel.

Gurbetçilerin çoğu gibi, ailesinin geçimini sağlamk amacıyla “uzak ve soğuk ülke” İsveç’e mevsimlik işçi olarak giden Yüksel Ramisov, işinden, kazancından memnun.

Hatta önümüzdeki yıl da gitme planlarını şimdiden yapıyor. Bizi Bulgaristan radyosu olarak mest eden bir sözü oldu Yüksel’in: “Sizi orada dinleyemedim, zaman yoktu, ama  artık telafi edeceğim ve yayınlarınızı çok özlemişim” dedi.

Röportajın tamamını aşağıdan dinleyebilirsiniz.

BNR

Reklamlar