Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Ardino’nun (Eğridere) 9(Makmulu) köyünde yapılan geleneksel bolluk ve bereket Mevlidine katıldı. Programda vaaz veren Sayın Ahmet, “Mevlit programları, Müslüman kimliğini korumak için önemlidir. Bu programlar, dini törenler yapılmasına ve Müslüman cemaatini İslami prensipler etrafında birleştirme fırsatı sağlar” diye belirtti.

Pazar günü geleneksel olarak ilkbaharda yapılan bolluk ve bereket mevlidine Padina ve çevresindeki Nedelino (Uzundere), Zlatograd (Palas), Madan, Banite ve Rudozem (Darıdere) ilçelerinden 3 binden fazla kişi katıldı. Memleketin çeşitli yerlerine dağılmış olan Padinalılar da mevlid programına iştirak ettiler.

Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Kırcaali Bölge Müftü Vekili Erhan Receb, eski Başmüftü Fikri Sali ve Padina, Byal İzvor (Akpınar) ve Diyamandovo Mahallesi (Hüsemler) imamları başta olmak üzere bölgede din görevlileri, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Mevlid-i Şerif okudular ve ardından da bolluk ve bereket için toplu dua yapıldı.

Programa iştirak eden herkese yerli usta aşçı Ahmet İbryamov’un kesilen kurban etiyle hazırladığı 32 kazan pilav ikram edildi.

Dini merasime katılan konuklar arasında Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat başta olmak üzere Belediye yönetimi yer aldı.

Padina köyünde yapılan geleneksel bolluk ve bereket mevlidi, bir asırdan fazla zaman devam eden bir gelenek haline gelmiştir. Padina köyü muhtarı Kamil Kiçukov, dini merasimin organizasyonuna maddi ve manevi destek veren köy halkına ve iş adamlarına en içten şükranlarını ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar