Danimarka’daki Bulgar toplumu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, ülkedeki Bulgaristan Büyükelçisi Svetlan Stoev ve yurttaşların katıldığı toplantıda, Bulgaristan’daki siyasi ve ekonomik durum, yurt dışındaki Bulgaristan vatandaşlarına yönelik yapılandırılmış devlet politikasına ihtiyaç olduğuna dair konular ele alındı. Görüşmede, ülkelerine dönüp gelişmek isteyen gençler de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, sadece güvenli ve istikrarlı bir Bulgaristan’ın yurt dışında bulunan yurttaşlarımızı geri getireceğine dikkat çekti. Yotova, devletimizin değişim yoluna girdiğini ve “en yüksek yolsuzluk düzeyine sahip devlet” damgasını sileceğine dair umudunu dile getirdi.

2021 yılı resmi verilerine göre, Danimarka Krallığı’nda yaklaşık 11 500 Bulgaristan vatandaşı var ve Danimarka toplumunda değer gören yüksek nitelikli uzmanların yüzdesi yüksek. Cumhurbaşkanı Yardımcısına göre yurt dışında yaşaya Bulgaristan vatandaşları  için politikalardaki öncelikler arasında Bulgar dili, kültürü ve maneviyatı var. Bu bağlanma Bulgaristan ile bağlantıların canlı kalmasını sağlayan İliyana Yotova’nın girişimleri de bu yönde ve diğer AB ülkeleri örneğinde olduğu gibi Bulgar Ulusal Kültür Enstitüsü oluşturma fikri var.

Yurttaşlarımız, cumhurbaşkanlığı kurumunun yurt dışında Bulgarlarla olan bağlılığıyla ilgili İliyana Yotova’ya teşekkür ettiler.

BNR

Reklamlar