Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Bulgar yönetiminden aldığı bir dilekçeyle, Avrupa Sosyalistleri ve Demokratları Partisi üyesi AP milletvekili Elena Yonçeva’nın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiği haberini doğruladı.

Yonçeva aleyhinde iflas eden KTB bankasından para aklama ve zimmetine para geçirme suçlamasıyla soruşturma açıldı. Bu suç duyurusunun ardından da Yonçeva’nın AP’de milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Gazeteci olan Elena Yonçeva BNR’ye yaptığı açıklamada, söz konusu bankadan sağlanan paralarla yedi belgesel çektiğini, kamera ve çekim teçhizatı aldığını söyledi. Belgesel filmlerin yayınlandığını hatırlatan Yonçeva, temmuz ayında Bulgar yönetiminin bu suçlamalarını Avrupa Mahkemesi’nde temyiz ettiğini belirtti.

Avrupa Mahkemesi’nin onun şikayetini kabul ettiğini, dolayısıyla bu itirazlarında haklı olduğunu duyurdu. Elena Yonçeva olayla ilgili tüm gerçeklerin çıkacağını söylese de “Gerçek er veya geç su yüzüne çıkıyor, Bulgaristan’da bu geç oluyor” diye ilave etti.

 

BNR

Reklamlar