YOBİDAV Kabakçı Konağı Etkinliklerinde Hocalı Soykırımı Konferansı Yapıldı

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekanYozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı (YOBİDAV) Başkanı Sayın Durak Turan DÜZ Bey’in ev sahipliğinde 26 Şubat 2018 günü gerçekleşen Kabakçı Konağı Aylık kültürel etkinliklerinde “Hocalı Soykırımı’nın 26. Yıldönümü ve Dağlık Karabağ Sorunu” konulu konferans düzenlenmiştir.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin TAŞKIRAN tarafından verilen konferansta; Kafkaslarda Türk Varlığı Süreci ve Kafkasların Osmanlı idaresinden çıkmasına müteakip Rusların güneye inmeleri, Ermenilerin bölgeye yerleştirilmelerinden sonra Karabağ’ın Ermenistan’a bağlanma süreci ve Anadolu ile Orta Asya/Türkistan bağlantısının kesilme süreci tarihsel silsileler halinde takdim edilmiştir.

Konferansın ana konusu olan 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan; 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 sivil Azeri Türkü’nün Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde hunharca katledilmeleri ile tarihe “Hocalı Katliamı” olarak geçen vahşet de ayrıntıları ile anlatılmış, halen hayatta olan mağdur ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda Ermenistan ve onlara yardım eden Rus yetkililerin insanlık adına yargılanmaları gerektiği dile getirilmiştir.

Eski Sağlık Bakanı Halil ŞIVGIN Bey ve Türk Dünyasına gönül bağı olan kalabalık bir dinleyicinin katılım sağladığı konferansa; Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği BULTÜRK’ü temsilen Ankara Temsilcimiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzman/M.Sc. İsmail CİNGÖZ ile Derneğimiz gönüllülerinden Fatma AKSOY da katılmıştır.

Nasıl ki Ermeni diasporası olmamış katliam iddiaları ile dünya üzerinde psikolojik ajitosyon ile mağduru oynuyorsa Türk Dünyası da bizzat yaşadığı-mağduru olduğu olduğu “Hocalı Soykırımı”, “Bosna Katliamı”, Irak ve Suriye’de “Türkmen Katliamlarını” unutmamalı, unutturmamalıdır. Zira Türk Milleti birlik beraberlikle tek yürek olabilsinler ve bir daha bu tür katliamlar tekrar zuhur etmesin, etmeye cüret edilmesin. 26.02.2018.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Fotoğraflar: Fatma AKSOY..

Reklamlar