Kırcaali Bulgar Kimlik Belgeleri Şubesi Başkanı Elena Garipova gazetecilere verdiği bilgiye göre gelecek hafta sonundan itibaren pasaport ve kimlik değiştirecek vatandaşların sayısında iki kat artış olması bekleniyor. Artık 5 – 7 günlük bebeklere de pasaport çıkardıkları belirtildi.

Garipova, bu yılın sonuna kadar Kırcaali bölgesinde 35 000’den fazla pasaport ve yaklaşık 20.000 kimlik kartının çıkarılması beklendiğini belirtti. Genellikle en yoğun yaz aylarıdır, ancak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl Pasaport şubesi önünde büyük kuyruklar beklenmiyor.

Yılın başından bu yana bölgede 13 852 pasaport ve 7 280 kimlik kartı çıkarılmıştır. Bu yıl bölgedeki 14.555 vatandaşın pasaportlarının geçerlilik süresi sona eriyor. En yoğun aylar, her zaman olduğu gibi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

Garipova Pasaportlarını ve kimlik kartlarını değiştirecek vatandaşların bunu Ramazan Bayramı öncesi yapmaları çağrısında bulundu. Bayram tatilinde göçmenler tarafından büyük yoğunluk olması bekleniyor. Şubelerin önünde fazla yoğunluk olmayan günler çarşamba, perşembe ve cuma günleridir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar