Yiğit Bulut Kimdir?

Bulgaristanlı bir göçmen ailesinin oğlu Mustafa Bulut’un oğlu Yiğit BULUT

Yiğit Bulut (d. 1972; Keşan, Edirne); Türk finans analisti, köşe yazarı, sunucu ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanı. 2009-2012 dönemleri arasında Habertürk TV’de genel yayın yönetmenliği yapmıştır. Temmuz 2013’te başbakanlık başdanışmanlığına atanmıştır. “Jöleli” lakabıyla da tanınan Yiğit Bulut, 30 Ağustos 2014 tarihinde cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına getirilmiştir.

Erken yaşamı ve kariyeri

Babası Adalet Partisi’nden 1977 yılında Edirne milletvekili seçilen Mustafa Bulut’tur. Galatasaray Lisesi ve Bilkent Üniversitesi bankacılık ve finans bölümü mezunudur. Sorbonne Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Aynı zamanda Aydın Doğan’ın bacanağı olan eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek’in kızı, Kanal D spikerlerinden Şule Zeybek ile evli iken 2010 yılında boşanmıştır.

Meslek yaşamı

Yiğit Bulut, Kanal 6, Kanal E, CNN Türk’te ekonomi yorumculuğu ve Radikal, Vatan ve Referans gazetelerinde ekonomi ve m”aliye konularında köşe yazarlığı yaptı. Parametre ve Finans Analizprogramlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Doğuş Üniversitesi’nde bir dönem öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Son olarak 2010’da getirildiği Habertürk TV genel yayın yönetmenliği görevine, 3 Ocak 2012 tarihinde Ciner Medya Grubu tarafından son verildi. Bununla birlikte Gazete Habertürk’teki köşesinden yayınladığı yazıları da sona ermiş oldu. Bir süre sonra Star Medya Grubu ile anlaştı ve 24 kanalının genel yayın yönetmenliğine getirildi. Ayrıca Star gazetesinde yazmaya başladı. 2009’da Habertürk TV’de başlattığı Sansürsüz adlı tartışma programını, 24 TV’de sundu. 2013 yılının temmuz ayında başbakanlık başdanışmanı olarak atandı. 30 Ağustos 2014’te ise yeni bir kararname ile cumhurbaşkanlığı ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına atandı.

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı Yiğit Bulut’un babası; Mustafa BULUT

YİĞİT BULUT’UN MİLLETVEKİLİ BABASI KİMDİR : Yiğit Bulut siyasetçi bir aileden geliyor. Babası Adalet Partisi’nden 1977 yılında Edirne milletvekili seçilen Mustafa Bulut’tur.

Bulgaristan göçmeni bir ailenin oğlu Mustafa Bulut
(d. 1934, Keşan, Edirne),
Türk siyasetçi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.
Serbest Avukatlık,
Türkiye Büyük Millet Meclisi 5.(XVI) Dönem Edirne Milletvekilliği yapmıştır.

Reklamlar