Geçen Cuma günü Ali Durmuş, Belite Brezi Turistik Merkezi’nde dostane bir ortamda Yeşil Orman adındaki yeni şiir kitabını tanıttı.

Kitap tanıtımında çok sayıda yaratıcı, öğretmen, toplum merkezi faaliyetçileri ve şairin dostları hazır bulundular. Ayrıca Ardino Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram ve Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Hocov ve İzzet Şaban ve Eğitim, Kültür ve Spor Şube Müdürü Bahar Recebov da bu anlamlı gününde şairi yalnız bırakmadılar.

Kitap tanıtımı Ardino Sonbahar Kültür Günleri kapsamında Ardino Belediyesi tarafından düzenlendi.

Türkçe çıkan kitapta şair çocuk şiirlerinden başka yazdığı özdeyiş ve bilmecelere de yer vermiştir.

Kitap tanıtımı Alev Dergisi’ni yayınlayan Emel Balıkçı tarafından yönetildi. Sayın Balıkçı, Yeşil Orman kitabında yer alan eserler hakkında yorum yaptı. Kitabın okuru çocukların masum dünyasına götürdüğünü belirtti.

Selahidin Karabaşev, kitapta çeşitli konularda çocuk şiirlerinin bulunduğunu kaydetti.
Alev Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Alev, “Bir kitabın kalınlığına bakılmaz. Önemli olan içeriğidir. Yeşil Orman kitabı Bulgaristan Türklerinin hayatında çok sevindiren bir olaydır. Bu kitap sadece çocuklara yönelik değil, yetişkinlere de mesajlar içeriyor. Usta kalemiyle Ali Durmuş bizi ormanda hayvanların ve bitkilerin sürdüğü hayata duyarlı yapıyor” diye konuştu.

Emekli öğretmen Dilaver Recebov, kitabın doğa ile insan arasındaki bağlantıya ilişkin bir mesaj olduğunu ifade etti.

Nazif Sadetin, Ali Durmuş’un usta kalem olduğunu ve Ardino’nun Fahri Vatandaşı Unvanı’na önerilmesi gerektiğini savundu.

Ali Durmuş, kendisine yönetilen sorulara cevap verdi, tanıtımda bulunanlara imzalı kitabını hediye etti. Ardino Belediye yönetimine kitap tanımı konusunda yardımcı olunması sebebiyle teşekkürlerini sundu. Şair, “Çocuk dünyası o kadar ilginç ki, oraya girdiğinde bir daha çıkamıyorsun. Onların dünyası en temiz” diye ifade etti.

Yeşil Orman, Haskovo Select Print Yayınevi’nin ürünüdür. Kitap baskıya Belediye’nin yayınladığı Ardino’nun Sesi gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Saffet Eren tarafından hazırlanmıştır. Kapak resmini yerli ressam Angel Bankov çizmiştir.

Ali Durmuş, 1940 yılında Nenkovo köyünde dünyaya geldi. Kırcaali Türk Pedagoji Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra Sofya Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yüksek eğitimini tamamlıyor.

Yeşil Orman, Ali Durmuş’un ikinci kitabıdır.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar