25 Ekim günü yapılacak yerel seçimlere bir buçuk aydan az zaman kaldı. Seçimler için 81 parti ve 3 koalisyon kayıt başvurusu yaptı. 2011’de yapılan seçimlerde katılımcı sayısı daha azdır – o zaman 73 parti ve bir koalisyon sandığa gitti.

Yerel seçimlerle eşzamanlı olarak seçim sistemine ilişkin ulusal referendum da yapılacak ve referandumun bazı partiler için ikincil önem taşıdığı izlenimi, katılım için müracaat süresi dolmadan sayılı günler önce müracaat eden parti sayısının ancak 12 olması ile teyit edildi.

Referandum için Merkez Seçim Komisyonu şimdilik 47 devlette 307 oylama yeri belirledi. Sandıkların kurulması için 107 olmak üzere ABD’den en çok dilekçe gelmiştir.

Süre dolmadan önce Reformcu Blok tek bir güç olarak kayıt başvurusu yaptı ve böylece sağ koalisyon içinde giderilemeyen görüş farklılıklarının olduğu yönündeki spekülasyonlara son vermiş oldu. .

Solda çetin tartışmaların sürdürüldüğü tahminleri ise doğrulandı. BSP’nin Başkent Büyük Belediye başkanlığı için 2 adaylığı olduğu öğrenildi. BSP’nin resmi adayı Mihail Mirçev olurken milletvekili Georgi Kadiev de belediye başkanlığı görevi için adaylığını koydu. Bu arada şimdiye kadar belediye başkanlığı yapan sosyalistlerin bu seçimlerde eski Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov’un kurduğu ABV partisinin adayı olarak girecekleri tahminleri de gerçekçi görünüyor.

Reklamlar