Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Sivil Toplum Diyalogu Medya Hibe Programı kapsamında Mudanya Gazeteciler Derneğinin (MGD) Bulgar Gazeteciler Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Yerel Medyanın AB ile Uyumu Projesi’ne destek verdi.

MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi ve Proje Koordinatörü Hüseyin Türker’i TBMM’deki makamında kabul eden Milletvekili Mustafa Öztürk, Avrupa Birliği’nden hibe almaya kazanan 16 projeden biri olma özelliği dolayısıyla Mudanya Gazeteciler Derneği’ni kutladı. Bulgaristan’dan üç yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Milletvekili Mustafa Öztürk, Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubu olarak parlamentolar arası 3,5 yıldır sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Grubun çalışmalarının kendisi için bir ‘vefa projesi’ olduğunu belirten Öztürk, ecdat yadigârı Balkanlar’ın partiler üstü bir devlet meselesi olduğunu kaydetti.

‘BULGARİSTAN, TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYOR’

AB projesi kapsamında Bulgaristan göçmenlerine hitap edecek belgesel film çekimleri için de proje ekibine röportaj veren Milletvekili Mustafa Öztürk, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kardeşliği ve dostluğu daha da ilerletmek adına medya alanında başlatılan projenin çıktılarının önemli olacağını söyledi.

“Bulgaristan bizim komşu ve müttefik ülkemiz ama biz Bulgaristan’ı aynı zamanda dost ve kardeş ülke olarak görüyoruz” diyen Öztürk, şunları ekledi: “Bulgaristan’ın Avrupa Birliği’ne girmesinden sonra daha ılımlı politikalar izlenmeye başlandı. AB, İnsan Hakları Sözleşmeleri gibi birçok uluslararası kuralın devreye girmesi Bulgaristan’ın daha demokratik olması noktasında ülkeye ciddi adımla attırması Bulgaristan için olumlu gelişme. Çünkü Bulgaristan’da farklı inançlar, farklı etnik yapıda gruplar var. Herkesin demokrasi içinde, eşit vatandaş olarak kardeşçe yaşamaları Bulgaristan’ı daha da zenginleştirecektir.”
Öztürk, AB üyesi olan Bulgaristan’ın, Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklediğini de sözlerine ekledi.

Reklamlar