Bursa‘da Mudanya Gazeteciler Derneği’nin (MGD), Bulgar Gazeteciler Birliği (SBJ) ortaklığında Avrupa Birliği hibesiyle sürdürdüğü ‘Sivil Toplum Diyaloğu-Yerel MedyanınAB ile Uyumu’ projesini T.C Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ‘örnek bir çalışma’ olarak değerlendirdi.

Proje ekibini Bulgaristan ziyaretinde ağırlayan T.C Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bursalı yerel gazetecilerin projesinin Türkiye’de de benzer sivil toplum ve basın yayın kuruluşlarına emsal oluşturması gerektiğini söyledi.

MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi ile proje ekibinden Erdoğan Paçin, Hüseyin Türker, Yasemin Paçin ve Doğuş Türker’in hazır bulunduğu ziyarette, projenin belgesel çekimlerine konuk olan Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Avrupa Birliği’nde 7. yılını dolduran Bulgaristan’ın, üyelik öncesi ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bulgaristan’ın, Romanya ile birlikte AB’ye son dönemde üye olmuş iki ülkeden biri olduğunu hatırlatan Gökçe, AB’ye uyum bakımından uygulamalara yönelik reformların gerçekleştiğini, gelişmelerin ise sürdüğünü söyledi. Tüm sürecin henüz tamamlanmadığını kaydeden Gökçe; yargı, adalet, hukuk, demokrasi alanında temel yasaların uygulanması bakımından belirli reformların nasıl işlediğine yönelik gözden geçirmelerin devam ettiğini belirtti. Süreçle ilgili Bulgaristan’ın da önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Gökçe, “Bulgaristan, AB üyeliğinin beraberinde getirdiği imkânlardan istifade edip önemli katkılar yaparak, yatırımlarını 2 milyar Euro’ya, ticaret hacmini de 5 milyar Euro’ya çıkardı. Olaya Türkiye açısından baktığımızda tüm komşularımızın AB veNATO içinde başarılı süreçlerini tamamlamalarını diliyor, Bulgaristan’ın başarılı olmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Reklamlar