Yeni Pazar (Çernooçene) Belediye Başkanı Aydın Osman, Bayraktar Mahallesinde (Pryaporets) ilçe sınırları dahilinde gerçekleştirilmekte olan 11 spor sahalarından birincisinin açılışını yaptı. yenipazar-buyuk-bir-projeyi-tamamladi

Yeni kurulan tesis Hristo Smirnenski Lisesi’nin yanında bulunuyor. Spor sahası futbol, basketbol ve voleybol oynanmak üzere çok fonksiyonlu olarak inşa edildi. Tesis, suni çim halı saha yapımıdır.

Açılış töreninde Yeni Pazar Belediye Başkanı Aydın Osman, yerel İskra futbol takımının antrenörlüğünü yapan beden eğitimi hocası Nuri Ahmet’e spor sahasının anahtarlarını sundu ve futbol, basketbol ve voleybol topları hediye etti.

Aynı proje kapsamında Horozlar (Petelovo) ve Kuşallar (Komuniga) köylerinde yeni voleybol sahaları, Molla Musalar (Daskalovo), Maksutlar (Beli Vir) ve Çanakçı (Paniçkovo) köylerinde basketbol sahaları kuruldu.

Hambarcılar (Jitnitsa), Kalfalar (Minzuhar), Gabrovo, Dedeköy (Dyadovsko), Pındıcak (Lyaskovo) ve Bayraktar köylerine ise futbol, basketbol ve voleybol oynamak için çok fonksiyonlu sahalar inşa edildi.

Belediye Başkanı Osman açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Bu projenin gerçekleştirilmesiyle çocuklara, gençlere, yerli halka ve bölgeye misafir olanlara spor yapmaları için çok güzel bir fırsat sunuluyor” diye izah etti. Aydın Osman, spor sahalarının hafta sonu günlerinde de spor yapmak isteyenlerin hizmetinde olacağına dair söz verdi.

Spor sahaları Yeni Pazar Belediyesi’nin Belediye merkezindeki Spor Kompleksi’nin Yeniden Yapılandırılması ve Beli Vir, Paniçkovo, Komuniga, Gabrovo, Lyaskovo, Dyadovsko, Jitnitsa, Minzuhar, Pryaporets ve Petelovo Köylerinde Serbest Zamanlar ve Spor İçin Tesisler Kurulması projesi kapsamında kuruldu.

Proje, Kırsal Kesimlerin Kalkınması Programı kapsamında Avrupa Tarım Fonu’nun sağladığı hibe desteği sonucunda gerçekleştirilmektedir.

Proje esnasında önümüzdeki günler resmi açılışı yapılacak olan Yeni Pazar ilçe merkezindeki stadyum yeniden yapılandırıldı. Soyunma odaları, iç kanalizasyon, su ve kanalizasyon ve elektrik tesisatları tamamen yenilendi. Koşu pisti kuruldu ve engelli vatandaşların erişimi de mümkün olan açık alana fitness aletleri monte edildi. Yeni 650 plastik stadyum koltuğu monte edildi, onlardan 240’ı kapalı tribünde bulunuyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar