Yeni atanan Mısır Arap Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Moayad Fatalah Eldali Bulgaristan Müslümanları Başmüftülğü’nü ziyaret etti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü’nün Mısır Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği ile olan ilişkilerini ve Mısır’da faaliyet gösteren dini kurumlarla olan ilişkileri gündeme geldi ve istişare edildi. Bu bağlamda ziyaret esnasında Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti’nin Kahire’deki “Ezher” Üniversitesi, Mısır Cumhuriyeti Müftülüğü ve Mısır Cumhuriyeti Vakıflar Bakanlığı ile olan ilişkileri gündeme geldi.

Her yıl Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında Mısır’dan kariler gelerek, bir ay boyunca camilerde kur’an okuyorlar ve teravih namazlarını kıldırıyorlar. Toplantının sonunda bu geleneğin gelecekte de, devam edeceği beyan edildi.

Toplantı esnasında Bulgaristan Müslümanları Başmüftü’sü Dr. Mustafa Hacı, Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti’nin Başta Mısır Cumhuriyeti olmak üzere, Sofya’da bulunan bütün Müslüman ülkelerinin elçilikleri ile iyi ilişkiler içinde olmaya önem verdiğini söyledi.

 

 

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü

Reklamlar