Geleneksel olarak yaz tatili döneminde Yaz Kuran Kursları düzenleniyor. Bu kursların amacı, kursiyerlerin özellikle okul çağındaki çocukların imanın temelleri, İslam dininin prensipleri, müminler için en güzel örneği teşkil eden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) ahlakı ve hayatıyla tanışmalarıdır. Adından da anlaşıldığı üzere bunun dışında kursiyerler, Kur’an-ı Kerim’i okumayı da öğreniyorlar.
kuran-kursu
Bu yaz Kuran kursları 1 Temmuz’da başladı ve ağustosun sonuna kadar devam edecek. Okul çağındaki binlerce Müslüman, İslam dini hakkında temel bilgiler edinerek, on binlerce velisini, akraba ve komşusunu sevindiriyorlar. Çünkü daha çok bilgi edinerek, günümüzün toplumunda eksik duyulan daha yumuşak huylu, daha iyi biri, daha çok seven ve sevilen insanlar olacaklar. Böylece onlar daha iyi çocuk, daha saygılı dost, daha nazik gençler ve ülkenin daha faydalı vatandaşları olacaklar, geleceğimizi aydınlatacaklar.

Bu yaz çocukların dini eğitimlerinin yanı sıra adeta ahlak ve iyilik yapma okulu sayılan kutsal Ramazan ayını da idrak edecek olmaları sevindirici bir olay. Bu şekilde çocuklar, Kuran Kursu sırasında edindikleri bilgiyi pratikte uygulama fırsatı bulacaklar.

Ön araştırmalara göre bu yazın ülke çapında yaklaşık 10 bin çocuk Yaz Kuran Kursları’na katılacak. Onlar, Başmüftülüğün hazırladığı ders programı ve eğitim araçları üzere öğretim görecekler. İki aylık öğretim sonucunda elde edilen sonuçların ortaya çıkması için ağustos ayının sonunda bölgesel yarışmalar düzenlenecek ve o zaman öğrenciler bilgi ve becerilerini sergileyebilecekler. Finalde ise Sofya’da Ulusal Temel İslami Bilgi Yarışması gerçekleştirilecek.

Başmüftülükten, çocuklara ve imamlarla Müslüman okullarında yetişen hocalarına başarılı öğretim dileklerinde bulundular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar