Ardino (Eğridere) İlçesi’nin Kitnitsa (Yatacık) köyü muhtarı Sali Mümün, “Kitnitsa’da 22 Temmuz, pazar günü geleneksel mevlit ve köy şenliği düzenleniyor. Etkinlik, muhtarlığın ve Cami Encümenliğinin mali desteğiyle organize ediliyor” diye bildirdi. Muhtar, caminin avlusunda sağlık ve bereket mevlidini bölgeden imamların okuyacağını belirtti. Dini merasim 10.00’da başlayacak. yatacik-koyu-egridere-kircaali
Mevlitten sonra gelen herkese kesilen kurbandan verilecek. Bunun için yerli aşçı ustası Şaban Mümün’ün 12 kazan keşkek hazırlayacak. Kaynatılan buğday ve dana eti ile yapılan keşkekten herkese ikram edildikten sonra kalan keşkek mevlide gelemeyenlere de ikram için evlere gönderilecek. 

Şenliğin çerçevesinde kır koşuşu, satranç ve briç turnuvaları gerçekleştirilecek. Muhtarlık, yarışmalarda dereceye girenler için para ödülü sağlamıştır. 

Mevlide yaklaşık 600 kişi katılması bekleniyor. Tüm Kırcaali ili halkı davetlidir. Muhtar, “Mevlide onlarca yıl önce Burgaz ve Filibe bölgelerine göç etmiş buralarda doğup büyümüş pek çok insan geliyor. Bağışlarda da bulunuyorlar” dedi.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar