Sevilcan YÜCE

 

Yıllar önce her ülkenin bir sloganı vardı.

Üçüncü Reich – Hitler’in Almanya’sı: (“Deutschland Über Alles” / Almanya Her Şeyin Üstünde”).

Birleşik Krallık: (“Dod Save the Queen” / “Tanrı Kraliçeyi Korusun”).

Sovyetler Birliği: (“Dünyanın Bütün İşçileri, Birleşin”)

Fransa: (“Liberté, Egalié, Fraternité” / Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik)

ABD: (“İn God We Trust” / Tanrıya Güveniriz)

Bulgaristan (“Bulgaristan Her Şeyin Üstünde”)

Türkiye (“Ne Mutlu Türküm, Diyene”)

Derken

Walter Rudolph  Hess  (Nazi ve Hain) olayı ibret dersi oldu.

İkinci Dünya Savaşı’nın doruğunda, 1943’te Alman uçakları Londra’yı bombalarken, Alman denizaltıları İngiliz gemilerini batırırken,  İngilizlere barış teklifinde bulunmak üzere uçakla gizlice İskoçya’ya inen Walter Rudolph Hess bütün dünyayı harekete düşürdü.

Hitler tarafından Hain ilan edildi. Ölüm cezası aldı.

Churchil tarafından savaş esiri olarak cezaevine kondu.

Savaştan sonra başlayan savaş suçluları Nürnberg Mahkemesinde akli durumu sorgulandı. Ömür boyu hapse mahkûm edildi. İkinci Dünya Savaşı suçlularını cezalandıran Nürnberg mahkemesi Hess’i İngiltere’ye barış teklif ettin diye cezalandırmadı, daha önce Hitlerin dava arkadaşı olarak işlediği cinayetleri dikkate aldı. Nürnberg Mahkemesi HESS’e insanlığa karşı işlediği cinayetlerden ötürü müebbet hapis ceza verdi. Hitler ise Alman halkına ihanetine “hainlik” cezasına da “ölüm” dedi.

İngiltere’ye barış önermesi götürmesi eski suçlarını aklamadı. Hess, Alman halkına ve insanlığa karşı işlediği suçların cezasını çekti. İkinci Dünya Savaşı’nda 50 milyon insan öldü. Onların ahtı vardı. Dünyada Hess’se kesilen ömür boyu hapis cezasını bozacak hiçbir mahkeme kurulmadı.

Berlin Spandau Cezaevi’nde KIRK BİR YIL BOYUNCA tek başına HÜCREDE TUTULDU. Son 21 yılı, cezaevinin tek mahkûmu olarak geçirdi.

İngiliz, Fransız, Amerikan ve Sovyet güvenlik görevlilerinin gözünde dünyanın en iyi korunan mahkûmuyken, 1987’de 94 yaşında intihar ettiği haberi yayıldı, hemen ardından cezaevi de yıkıldı.

Hainlerin kaldığı bu cezaevinin yıkılması halkına, devletine ve davaya ihanet edenler aleyhine işleyen yasa, adalet sistemi ve yeni kurulmuş cezaevleri yok anlamına gelmez. Bulgar devleti, bugün himayesi altına aldığı Ahmet Doğan gibi hainlere ebedi yuva olamaz! Bulgaristan Türk ve Müslüman halkının doğal ve insan hakları uğruna kutsal davalarına ihanet edip, mücadele hedeflerini boşa çıkartmak ve insanlarımızın Vatanlarından kovulmalarına yol açmak hem insanlık suçu hem de hainliktir.

Bu,  Bulgar halkına da ihanettir. Çünkü 800 yıllık beraberliğimizi baltalamıştır. Bugün harabe olan, çökertilen ortak vatanımızdır. Totaliter komünist rejim maşası olup herkesle kardeşçe birlik içinde yaşama özlemimize büyük darbe aldık. Bulgaristan Türk ve Müslümanlarını ulusal toplumumuzdan ayıran, toplumsal politik yaşamdan uzaklaştıran, özgürlük hareketimizi baltalayan Ahmet Doğan ve HÖH yönetimindeki hain-ajan ekibinin ihaneti cezasız kalamaz. Bu haklı davada 39 kişi can feda etti. Binlercesi hapislerde çürütüldü. Aileler parçalandı. On binlerce aydınımız Vatanından kovuldu. Memleketimiz harabelik oldu.

Ahmet Doğan ve ajan arkadaşlarının “Bulgarlaştırma” gibi faşist Çarlık dönemi ve totaliter baskı rejimi slogan ve eylemlerine takılıp kendilerini beş paralık iki viskilik hain durumuna düşürdükleri için, biz bugün uyanıyoruz. Onların gerçek yüzünü göremediğimiz için kendimizi itham ediyoruz. Hainlerle barışılmaz. Halka ihanet cezasız kalamaz. Kan kusturulan halk hainliklerini yanına bırakmaz! Hainliğin hesabı verilmeden bu memlekette demokrasi gelmez. Halkın gördüğü zulmün hesabı mutlaka verilecektir. Hainliğin zaman aşımı yoktur! Tarih konuşacak, dava dosyalar açılacak ve yeni mahkemeler kurulup adalet üstün gelecektir.

1990’da bu yana hepimizi esir köle durumuna düşüren, işsiz ve gelirsiz bırakan Ahmet Doğan ve HÖH yönetimine çöreklenen ajan-ekibi, en doğal insan haklarımızı elimizden aldı. Halkımızı sefil ve muhtaç duruma düşürdü. Totaliter zalimliği devam ettirdi. Gençlerimizin geleceğini kararttı.

Hain ruhlarını korumak için, geçmişi eşeletmemek için Bulgar hükümetlerine yamanma hiç birini, hiçbir hususta asla af etmez. Yeriniz zindan dibindeki  koğuşken, özel korumalı saraylarda yaşamak hangi hizmetinizin bedelidir?

Reklamlar