Yalova Uluslararası 1. Resim Sempozyumu, öğretmenevinde yapılan tanıtım toplantısıyla start aldı. 22-28 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyuma 5 ülkeden toplam 10 sanatçı katılıyor.

Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi’nin işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Yalova1. Uluslararası Resim Sempozyumu tanıtımına Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Niyazi Eruslu, Yalova Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Recep Hayri Eren ve Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sadri Sayıoğulları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi: “20-28 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Resim Sempozyumu Avusturya, Almanya, Macaristan, Bulgaristan veTürkiye olmak üzere 5 ülkeden 5’i yabancı toplam 10 sanatçının katılımı ile gerçekleştirilecek. Çalışmaları TİGEM’de halka açık olarak gerçekleştirilecek. Bu yıl herhangi bir tema belirlemeyerek sanatçıları serbest bıraktık. Elbette ki sanatçılarımız eserlerinde Yalova‘dan esintilere de yer vereceklerdir. Sanatçıların oluşturduğu 30 eser telif hakkı ödenerek satın alınacak ve Yalova‘da kalacak.”

“YALOVA’NIN SANATIN MERKEZİ OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise yapmış olduğu konuşmada, “Yalova Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite. Dolayısıyla bu sempozyum YalovaÜniversitesi’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaktır. Biz Yalova‘nın sanatın merkezi olacağına inanıyoruz. Sanat Fakültemizden yetişen genç nesiller de buradan sanatı tüm dünyaya yayacaktır.” diye konuştu.

 

Reklamlar