AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’le birlikte Balkan göçmenleri konfederasyon, federasyon ve derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

bursa ak partYalçın, Bursa’da yaşayan ve çifte vatandaş statüsünde bulunan Balkan göçmenlerinin 12 Mayıs 2013’te Bulgaristan’da yapılacak seçimlerde oy kullanmalarının büyük önem taşıdığını, bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını bildirdi.
AK Parti İl Başkan Sedat Yalçın, Almira Otel’de bu sabah Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletkvekili Mustafa Öztürk’le beraber Balkan göçmenleri konfederasyon, federasyon ve derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi.
Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Balkan ve Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emin Balkan, Bal-Göç Genel Başkan Yardımcısı Okan Tuna, RUDEF Genel Başkanı Şuayip Toprak ve Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kahraman ile Bursa’daki ilçeler dahil tüm Balkan yöre dernekleri başkan ve yöneticileri hazır bulundu.
Balkan derneklerinin yöneticileri ve AK Partililer, toplantının başında Türkiye’nin içinden geçtiği süreçle ilgili bir değerlendirme yaptı. Ayrıca Bulgaristan’da 12 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili ihtiyaç duyulan ve yapılaması gereken konular ile Türkiye’nin konuya bakışı ele alındı.
İl Başkanı Sedat Yalçın, toplantıda Türkiye’nin son 10 yılda gösterdiği yükseliş ve bunun dış politikaya özellikle de Balkanlara yönelik yansımalarının masaya yatırıldığını aktardı.
’TÜM ÜLKELER TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞUNU ARZU EDİYOR’
Toplantıya katılanların, Türkiye’nin başarılı gidişatı sayesinde bölge ülkelerinin umudu haline geldiğini ve tüm ülkelerin Türkiye’nin dostluğunu arzu ettiğini dile getirdiklerini anlatan Yalçın şöyle konuştu:
’Bu durum, Türkiye’nin de adalet anlayışıyla o bölgelerdeki temel insan haklarının tanınması ve soydaşlarımızın hukukun korunması adına aktif pozisyon sergilenmesini gündeme getiriyor. Orada yaşadıkları devletlerin anayasal çerçevesi içerisinde soydaşlarımızın her türlü hak ve hukukunun dikkate alınacağı yepyeni bir dönem başlıyor. Oradaki unsurların Türkiye cumhuriyeti devleti politikalarına uyumlu bir çalışma yapmaları gerektiğini dile getirdik. Çok başarılı karşılıklı görüş alışverişine dayalı bir toplantı oldu. Toplantıda ayrıca Bursa’da yaşayan Balkan göçmeni ve çifte vatandaş olan Bursalı hemşehrilerimizin oylarını kullanmaları konusunda hassasiyetlerimizi ve bu konunun çok önemli olduğunu da ifade ettik. Dernek başkanları da benzer görüşlerini bizimle paylaştılar.’
Bu arada toplantıda AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de, özellikle Bulgaristan Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak gerek Bulgaristan, gerekse Türkiye’de hükümet nezninde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve dernek başkanlarına beklentilerini iletti.
Reklamlar