Seedstars World uluslararası girişimcilik yarışmasının milli aşamasında kazanan şirket, toplu taşıma araçları için elektronik biletler projesiyle birinciliği kazandı.

Yazılım şirketinin kurucusu ve icra müdürü Dimitır Dimitrov, Tickey adını taşıyan yeni geliştirilmiş uygulamanın, yakınlık algılayıcıları vasıtasıyla çalıştığını, bunların da birinin otobüste veya metroda bulunduğunu bildiğini, ekrana bir dokunmayla biletini ödeyebildiğini söylüyor. Ödeme, banka kartıyla yapılabiliyor, tüketiciler de verilerini önceden vermeli. Diğer seçenek, mobil operatörün telefon hesabı üzerindendir. Biletler satın alındığında bu, mobil telefonun hesabında belli olacak.

Uygulamanın, Burgas şehrinde Eylül ayında, Sofya’da ise yılın sonuna kadar kullanıma açılması bekleniyor. Uygulama tamamen ücretsiz olacak. Tüketiciler ancak biletin fiyatını ödeyecek ve fiyat şimdiki fiyatlardan farklı olmayacak. Ara sıra kağıt bilet veya kartlara nazaran daha ucuz biletler için imkanlar da olacak.

Uygulama, Bulgarca’dan başka İngilizce’de ve diğer yabancı dillerde olacak mı? Sofya’daki yabancılar ve turistler için güzergah ve geçme listesi gibi ek bilgiler öngörülüyor mu? Bu soruya cevaben Dimitır Dimitrov, şunları söyledi: “Şu an uygulama Bulgarca’da ve İngilizce’de. Ama şimdi mesela Stockholm’de de projeler için görüşmeler yapıyoruz, uygulama hemen hemen bütün Avrupa dillerinde olacak. Böylece insan hangi ülkede bulunursa bulunsun kendi ana dilinde kullanabilecektir. Uygulamada, güzergah planlama modülü, insanın bulunduğu şehrin haritası, toplu taşıma araçlarının geçme listesi olacak. Başkentteki turistler, görülmeye değer yerler ve bazı diğer ilginç yerleri belirlemek için Sofya’nın haritasını kullanabilecektir.

Reklamlar