Batman Üniversitesinde öğrenim gören 166 yabancı öğrenci, Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okuyup, dua etti.

Farklı bölümlerde okuyan Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çad, Filistin, Güney Kore, Irak, Kamerun, Libya, Somali, Sudan, Suriye, Türkmenistan ve Yemen’den gelen 166 öğrenci, Batı Raman Kampüsü’ndeki Üniversite Camisi’nde öğle namazına müteakip Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okudu.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yabancı öğrencilerin talebi doğrultusunda dua programının düzenlendiğini belirterek, “Askerimizin inşallah ayağı taşa değmez. Ümmetin son ordusu, İslam’ın sancaktarı bu askerlerimiz inşallah muzaffer olur, İslam’ı yüceltir. Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı tüm güzelliklerimizle tek yumruk olan İslam ordusu inşallah muzaffer olur, tüm dualarımız onlarla.” ifadelerini kullandı.

– “Türkiye’nin ordusu, bizim ordumuzdur”

Yemen uyruklu öğrenci İbrahim Ubeyd, Türk ordusunun sadece Türkiye’nin değil tüm Müslümanların ordusu olduğunu söyledi.

Bu nedenle Türk ordusunun yanında olduklarını vurgulayan Ubeyd, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin ordusu, bizim ordumuzdur. İnşallah bu ülke için hainlik düşünenler emellerine ulaşmayacaktır. Türkiye için kötü düşünenler bizim için de kötü düşünüyorlar demektir. Çünkü biz tek bir devletiz. İslam ordusu teröristlere karşı başarılı olacaktır. İslam ordusu teröristlere karşı başarılı olacaktır. Keşke biz de elimize silah alıp Türk askerinin yanında savaşabilsek.”

– “Dualarımız sizinle”

Çad uyruklu öğrenci Ebubekir Ali Ahmet, “Türkiye için dua ediyoruz, Allah Türkiye’yi korusun.” dedi.

Türkiye’nin ikinci vatanı olduğunu belirten Sudanlı Muhammed Ali Emin ise “Sudan’dan geldim ama Türkiye benim vatanım, ülkem.. Onlar ne yaşarlarsa ben de onu yaşıyorum. Allah askerlerimizi korusun. Sizinle beraberiz, dualarımız sizinle.” diye konuştu.

 

AA

Reklamlar