Momçilgrad (Mestanlı) İlahiyat Lisesi yönetimi, Vırbitsa (Söğütlü) çayında boğularak hayatını kaybeden imam hatip öğrencileri Fatma Amza ve Milyatka Kupenova için hatim duası programı düzenledi.

27 Haziran 2019 Perşembe günü akşam namazının ardından Momçilgrad’daki yeni camide hatim duası programı düzenlendi. Programa katılan resmi konuklar arasında Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Ahmet Hasanov, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Haskovo (Hasköy) Bölge Müftüsü Basri Eminefendi’nin yanı sıra Kırcaali Bölge Müftü vekilleri Nasuf Nasuf ve Erhan Recep yer aldılar.

Momçilgrad İlahiyat Lisesi Müdürü Ahmet Bozov, katılımcılara hitaben konuşmasında,”Okul yönetimi olarak öğrencilerimiz ve din kardeşlerimiz için hatim duası programı yapmaya karar verdik. Bu girişimde bizi yalnız bırakmayan herkese son derece müteşekkirim” dedi. Bozov, Allah’tan iki kıza rahmet etmesini ve mekanlarını cennet eylemesini niyaz etti.

İki kızın trajik ölümleriyle ilgili Bozov, “Bizler Müsülmanız ve Allah’ın kaza ve kaderine inanırız. Hayat da hak, ölüm de hak. Bundan sonra Hakk’a yürüyen kardeşlerimiz için yapabileceğimiz tek şey sadece ve sadece dua etmektir” dedi.

Hatim duası programında resmi konuklar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve bir hafta önce yaşanan trafik olayla ilgili kısaca dini hatırlatmalar yapıldı. Beyhan Mehmet ve Ahmet Hasanov da konuşmalarında Peygamber Efendimiz (SAV)’in bir hadisinde şehit olarak ölenlerin bir kısmının boğularak ölenler olduğunu buyurduğunu hatırlattılar ve şehit Fatma ve şehit Milyatka’nın Hesap ve Ceza Günü’nde anne babalarına, yakınlarına, sınıf arkadaşlarına ve kısa ömürlerinde sevdikleri herkese şefaat etmeleri için dua ettiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar