Meclise Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi tarafından sunulan Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısına göre arabası için vinyet ücreti ödememiş olan sürücüler, arabası ile yurt dışına çıkış yapamayacak. Ayrıca aracın yıllık muayenesi de yapılmayacak.

Darik Radyosu’na demeç veren milletvekili Stanislav İvanov, “Değişiklikler, 2019 yılından itibaren yürürlüğe girecek. Amaç, ücret toplama kontrolünü artırmaktır” diye belirtti.

İvanov, ”Bir sınır kontrol noktasında bulunan aracın, Karayolları Altyapı Ajansı’na yol ücreti borcu olup olmadığı kontrol edilecek. Sürücü, eğer borcu varsa ya öder ya da buna itiraz eder, ancak ülkeden çıkış yapamayacak. Bu, ülkemizde ilk kez uygulamaya konulan son derece önemli bir şeydir, çünkü şu ana kadar Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı (KAT) tarafından uygulanan elektronik trafik idari para cezası kararlarına itiraz ediliyor veya ödeme yapılmıyor ve kamyonlar ya da arabalar ülkeden çıkış yapabiliyor” diye izah etti.

Milletvekilinin ifadelerine göre kuralları ihlal eden sürücülerden ceza ücretlerinin toplanması için Gümrükler Ajansı, Sınır Polisi, KAT, APİ’nin faaliyetine yönelik çok ciddi değişikliler yapılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar