Milli Gelirler Ajansı (NAP) Sözcüsü Rosen Bıçvarov, “Şubat ayı başından itibaren vergiler doğrudan NAP’ın Bulgaristan Merkez Bankasındaki (BNB) hesabına yatırılacak, hem de hiçbir banka hizmet ücreti olmayacak” diye bildirdi.

Vergiler, ya NAP ofislerinde bulunan POS terminaller, ya da internet üzerinden elektronik imza veya kişisel kimlik kodu (PİK) vasıtasıyla özel bir mobil uygulamayla ödenecek. PİK kodu, ücretsiz olarak NAP ofislerinden alınır.

Ödeme saniyeler alacak ve bu sayede son dakikada para transferi yapan ancak vergi indirimi isteyen vatandaşlar ve şirketler için sorunlar ortadan kalkacak. Bir ticari banka tarafından yapılan ödeme emrinden sonra paranın NAP’ın hesabına aktarılmasına kadar genelde bir veya iki iş günü geçiyor ve vergi son anda ödendiyse, gecikmeye neden oluyor.

Bu yıl gelir beyannamelerini 31 Ocak 2018 tarihine kadar elektronik olarak gönderip, aynı süre içinde ödenmesi gereken tüm bedeli ödeyen vatandaşlar, 500 levayı geçmemesi şartıyla ödeyecekleri verginin yüzde 5’i miktarında indirim hakkından yararlanacaklar.

Şimdiye kadar NAP’a 2 000’in üzerinde gelir beyannamesi sunuldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar