Operasyonel Kontrol Biriminde görevli vergi memurları, Ulusal Gelir Ajansı (NAP) yönetiminin 300 çalışan istihdam eden birimin kapatılması kararını protesto etti.

Operasyonel Kontrol Birimini kapatma kararı, iç sistem üzerinden gönderilen bir mesajla çalışanlara bildiriliyor, bu mesajda 1 Mayıs’tan itibaren birimin artık mevcut olmayacağı yazıyor.

NAP çalışanlarının protestosu, yönetimin istifasını talep ettikleri NAP Genel Merkezi önünde yapılan gösteri ile sona erdi.

Birimin kapatılması kararı, birkaç hafta önce yapılan operasyonda birimde görevli 20’nin üzerinde vergi memurunun gözaltına alınması ve dükkan sahiplerine şantaj yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılması sonucunda alındı.

Protestocular, zanlılarla aynı kefeye konulmamaları gerektiğine kesin kanaat getirdiler.

Operasyonel Kontrol Biriminde görevli Vladimir Damyanov, “20 yılı aşkın süredir sistemde görevli memurlar olduğumuz halde işten atıldığımızı hiç alışılmadık bir şekilde e-posta ile gönderilen mesajla öğrendik. NAP yönetimi, stalinist bir yaklaşım sergiliyor- insan var, sorun var-insan yok, sorun yok” diye kaydetti.

NAP Genel Müdürü, çalışanlara yönelik açıklamasında Operasyonel Kontrol Biriminde görevli memurlarla ilgili suç iddiaları nedeniyle birimin kapatılması yönünde rasyonel karar alındığını vurguladı.

NAP’ta görevli Podkrepa Sendika Konfederasyonu temsilcisi Nikolay Nakov, “Birimde yolsuzluk sorunu varsa, bu kanıtlanmalı ve buna mahkeme karar vermelidir. İcra Müdürü ve hatta Bakan, bu temelde karar veremez. Sorun tepedekilerden başlıyor –hepimiz balık baştan kokar atasözünü biliyoruz” diye konuştu.

Mağaza ve depoların denetimlerini devralacak birim, vergi denetim müfettişliği sınavı düzenlemektedir. Azledilen memurlar da herkesle eşit koşullarda sınava başvurabilirler.

NAP Sözcüsü Rosen Bıçvarov, görevden alınacak herkesin yeni birimde çalışmaya başlayacağına dair hiçbir garanti olmadığına dikkat çekti. Bıçvarov,” Yarışma sadece bazı memurların başka birimde çalışmaya başlamasını önceden belirlemiyor. Onun görevi, bu işlevi yerine getirmek için dürüst ve nitelikli insanları bulmaktır. Herkesin alçak ve yozlaşmış olduğu önyargısı çok yanlıştır” dedi.

NAP yönetiminin açıklamalarına göre Operasyonel Kontrol Birimi’nin etkililiği konusunda sorun var, üstelik bu birimde yolsuzluk riski çok yüksektir.

Bugün açıklama yapan Maliye Bakanı Vladislav Goranov, birimi kapatma kararını savundu.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar