Kırcaali’nin Velişane (Kabaağaç) köyünde geleneksel olarak yapılan sağlık ve bereket mevlidi, etraf köylerden, Türkiye ve Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan köy sakinleri olmak üzere yüzlerce kişiyi bir araya getirdi. Mevlit merasimi köydeki “Çalaplar” adıyla bilinen camide gerçekleştirildi. Mevlit merasimine katılan konuklar arasında Kırcaali Belediye Meclis üyeleri Mürsel Halil ve Emin Halil ve köy muhtarları yer aldılar.

Mevlit programı, Türkiye’de ikamet edip çalışan göçmenler tarafından organize edildi. Bu yıl organizatörler, cami bahçesinde bulunan medrese binasını tamir ettiriyorlar.

Başta Kırcaali Merkez Camii imam-hatibi Erdinç Hayrulla olmak üzere bölge imamları, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Mevlid-i Şerif, sağlık ve bereket duası okudular.

Mevlide katılan herkese İstanbul’dan tanınan usta aşçı Fahrettin Akın ve eşi Sevginar Akın’ın hazırladığı farklı bir tarife göre 10 kazan pilav ikram edildi. Lezzetli yiyeceğin yapımında malzeme olarak Türkiye’den getirilen 175 kg “Osmancık Baldo” pirinç ve 175 kg dana eti kullanıldı. Tüm katılımcılara ayrıca organizatörler tarafından sağlanan ayran, maden suyu, dondurma ve helva dağıtıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar