Veliko Tırnovo 1 ila 4 Nisan arasındaki günlerde ülkede kültürel turizme adanan en geniş çaplı etkinliğe evsahipliği yapıyor. Payitaht, Ortaçağ’dan kalma eşsiz tarihi eserleri ve zengin kültür afişi ile her yıl 500 ila 800 bin kişi arasında değişen sayıda ziyaretçi çekiyor. Ortaçağ kalesi Tsarevets ise turistler arasında en büyük rağbet gören yer olmaktadır.

Bu yılda ard arda 12. düzenlenen “Kültürel Turizm” borsasının 78 katılımcısı var. 40 Bulgar belediyesi, turizm dernekleri, otelciler ve seyahat acentaları katılıyorlar. Yıllar içinde gittikçe büyük ilgi gören borsada Güney Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Endonezya, Vietnam, Hindistan, Çin, Yunanistan, Rusya, Romanya ve Makedonya’dan gelen katılımcılar var.

Fuarın iş programı da bir hayli yoğun. Kültür turizminden turistik sezonun uzatılması için yararlanılması ve kültürel ile tarihi mirasımızın turistler için daha cazip hale getirilmesi gibi konular üzerinde durulacak. Turizma Bakanı Nikolina Angelkova da belediye başkanlarının yıllık toplantısına katılmak üzere Veliko Tırnovo’ya gidecek. Tartışmaların odağında Bulgaristan’ın 9 turizm bölgesinin idare organizasyonu var.

Borsa ile eşzamanlı olarak “Avrupa’nın doğu kıyısında” adı altında düzenlenen uluslararası film festivalinde 23 devletten turizm konulu 56 belgesel gösterilecek. “Oku ve gez” adını taşıyan on line yarışmasında ise turizm alanında ihtisaslaşmış bulunan önde basın ve on line kuruluşları mücadele edecekler.

Pazar günü ise Tsarevets kalesi, görkemli bir temsile sahne olacak. Organizatörler ziyaretçileri zamanda geriye döndürmek ve Tırnovo’nun II. Bulgar Çarlığının başkenti olduğu döneme götürmek konusunda iddialıdır. Atalarımızın günlük hayatından sahneler ve Ortaçağ’a özgü zanaatlar canlandırılacak. Bayanlar ise eskiden güzellik ürünlerinin nasıl yapıldığını öğrenecekler. Kılıç savaşı ve ok atışları gibi gösteriler olacak, eski savaş teknikleri sergilenecek. Eski kalenin kalıntıları arasında Ortaçağ müziği dinletisi olacak. “Der Dudelgeist” gurubu Ortaçağ’a özgü müzik aletlerinin repliklerinde çalacaklar.

Reklamlar