Veliko Tarnovo’daki “Çar Boris” oteli yıkılmaktan kurtarılacak. Amerikalı milyoner ve hayırsever Edmond Beck’in finansal yardımıyla restore edilecek. 1980 yılında kültür anıtı olarak ilan edilmesine rağmen bina devamlı çökmektedir.“Çar Boris” oteli 1894 yılında, aralarında Kolyo Fiçeto’nun da bulunduğu Dryanovo inşaatçılarının ustalığını öğrenen Stoyan Gerganov’un projesi üzerine inşa edildi.

Yeni sahibi Edmund Beck, petrol, golf sahaları ve emlakla uğraşan eski bir askeri pilottur. 2005 yılında tesadüfen Veliko Tarnovo’ya gelir, şehrin güzelliğine vurulur ve tarihi değere sahip terk edilmiş eski binaları satın almaya başlıyor. Paralarını tamir ve restorasyona yatırır, eski binaları yeni bir hayata kazandırır.

Edmund Beck ayrıca Samovodska Çarşı’daki ünlü Hadji Nikoli hanının sahibidir. Restorasyonunun ardından otel, restoran ve sanat galerisinden oluşan lüks bir kompleks haline getirildi. Eski Başkent’teki tarihi binaların restorasyonu ve korunmasına yaptığı yatırımlar nedeniyle, bu yıl Edmund Beck’e “Veliko Tarnovo” Ödülü verildi.

 

BNR

Reklamlar