BULTÜRK Derneğinden Başsağlığı Mesajı

BULTÜRK DOSTLARINDAN KAZANLIK ŞEHRİNİN ÖNEMLİ KANAAT ÖNDERLERİNDEN BİRİ OLAN MENDERES KUNGÜN’NÜN VEFATI DOLAYISIYLA TAZİYE MESAJIMIZ.

Bulgaristan’ın Eski Zağra’nın Kazanlık kentinin önemli kanaat önderlerinden biri olan Menderes KUNGÜN’nün vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı. Hepimiz çok üzüntülüyüz. BULTÜRK Başkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan ULUTÜRK, Bulgaristan Türklerinin çınarlarından biri olan Menderes KUNGÜN’ün vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Menderes’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Başkan ULUTÜRK, büyük bir düşünür dava adamımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

“Büyük Bir Üzüntü Ile Vefat ettiği haberini almış bulunmaktayız Yüreği insan sevgisi ile dolu, güzel insan Menderes KUNGÜN Abimizin aramızdan zamansız ayrılışı hepimizi fevkalade üzmüştür. Bulgaristan Türklerinin önemli simalarından olan Menderes KUNGÜN’ün bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle halkın sevgisini ve takdirini kazanmış örnek bir liderdi. Abimiz Menderes KUNGÜN sadece Kazanlık şehri için değil tüm Bulgaristan Türkleri için önemli bir değerdi. Bulgaristan Türkeri’nin başı sağ olsun. Bulgaristan Türklerinin önemli kanaat önderlerinden Menderes KUNGÜN’ü yakından tanıma ve bir süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Menderes Abim hiç şüphe yoktur ki Bulgaristan’da yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde Türk Milletine hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan KUNGÜN, Bulgaristan Türklerinin uyanmasına, gelişmesine ve dirilişinde değerli katkılarda bulunmuştur.

Sn. Menderes KUNGÜN’ü daima sevgi, saygı ve şükranla yad edeceğiz. Büyüğümüzün, Bulgaristan’da özellikle barış alanında önemli katkılar sunmuş büyük bir değerdi. Bulgaristan’da zor dönemler, sıkıntılı dönemler yaşandı. Artık o kötü tecrübeleri Bulgaristan yaşamasın diyor. Merhuma Allah’tan rahmet diler. Rabbim mekânını cennet eylesin geride siz sevgili kardeşlerimize, ailesine, Bulgaristan Türklerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. dedi.

Başımız sağolsun…

Dr. Nedim BİRİNCİ
BULTÜRK İstanbul

Reklamlar