Adnan Pelvanlar’ın “Milletvekili aday listelerinde Balkan Türküne yer yok” başlıklı yazısında, günümüz Türkiye’sinde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25.dönem Milletvekili seçimlerinde, aday adayı olarak tercihlerini yaparak adım attıkları Ak Parti, CHP veya MHP olmak üzere tüm partiler aynı kefene konularak, eleştiri yağmuruna tutulmuş ve anlaşılan sadece HDP nasibini almaktan kurutulmuş gibi görünmektedir ?

 

Nedense her seçim zamanında, partiden hesap sorma zamanı imiş çesine tabi tutulan eleştiriler, oy kapma-kaydırma oyunları ve çıkar gündeme getirili verilir aniden…

 

Oysa ki, tercihlerini yapmış ve aday adayı olarak adımlarını attıkları bu zorlu yolda, önce kendilerinin zaten var olan bir yaşantısından/düzeninden vazgeçerek, içinde taşıdıkları insan sevgisi adına, tüm toplumu refaha ulaştırmaya ve daha iyi bir yaşam sunabilmeyi umut ederek, çevresinden ve özellikle aynı kaderi paylaşmış olanlarından anlayış ve destek beklentilerinin aksine,  her bir partinin haddi bildirilmekle birlikte, bu partilere adaylığını koymuş ve işbu adaylığın neticesinde seçim listesine girmemiş olsa bile, tıpkı benim gibi “Vildan Umut” olarak ismim ile hitap edilerek, hesap sorulması sürecinin bir parçası haline getirilmiştir? Aba altından sopa gösterilerek, AK parti yönünden yaptığım tercihimin sorgulanması bir yana, bu tercihim hatalı imiş çesine özür dilemem gerekliliğini ve nitekim gerçekleri de izah etmem istenmiş?

 

Benim gerçeklerim mi? AK parti ile ilgili ise hangi gerçekleri izah etmem ve açıklamam gerekir?

 

Düşünüyorum da, 1989 zorunlu göç yılından bu yana biz Bulgaristan Türkleri olarak “yok sayıldığımız” Bulgaristan’dan atılarak, geldiğimiz Türkiye’mizde 25 yıllık bir yaşam mücadelemizde, inandığımız ve benimsediğimiz parti hangisidir?

 

Sn. Adnan Pelvanlar’ın yazısı, bu soruma cevap verirmişçesine yazılmış gibi? Kendisinin de Bulgaristan Türklerinden saydığı ve 1950 İstanbul doğumlu olup, dedelerinin Deliorman bölgesinden Kara Hüseyinler köyünden göç eden bir  ailenin torunu olarak Ak Parti, MHP ve CHP’ye yönelik yapmış olduğu eleştirileri ile, bu partilerden hiç birisini benimsemediği aşikardır? Benimsememiş olduğu bu partilerden her birisine, bu kez neden listelerinde Balkan Türküne yer yok diye sorguluyor olması ise ne kadar yerinde?

 

Ülkemize bizler sahip çıkacağız” derken hangi partiye hitap ederek, Bulgaristan göçmenlerine sesleniyor oluşu da muallaktadır? Yoksa yeni bir akım, veyahut yeni bir parti mi kuruldu da haberimiz olmadı? 1989 zorunlu göç nedeniyle Türkiye’ye yerleşen Bulgaristan Türklerinden olmayan Adnan Pelvanlar’ın, Türkiye’de doğmuş ve 1950 yılından bu yana halen benimseyeceği bir parti tercihinde bulunmamış ise, kendisinin bu yolda bir çalışması da yoksa veya liderlik etme niteliklerinden yoksun ise, bugünümüz Türkiye’sinde yapılacak 25.Milletvekili seçiminde mi zaman buldu da bizlere nasihat vermeye ve bizi sorgulamaya kalkıştı?

 

Arzulardık ve dilerdik ki, yıllardan bu yana Türkiye’mizde doğmuş ve nitekim Bulgaristan Türkleri olarak yakın günümüz göçleri ile birlikte, 1989 zorunlu göç ile gelen tüm Bulgaristan göçmenlerinin hep birlikte sesimizi duyurmak ve birlikten güç doğar misali ile sadece TBMM’de temsilcilerimizi seçmek için değil, vatanımıza hizmet için bir parti tercihinde bulunarak, cani gönülden de AK Parti çatısında olması istem ve inancı ile çalışarak, yürümektir…

 

Vildan Umut

 

 

 

 

 

 

Reklamlar